Mars za zivotinje 2018.

AnimaList br. 173

„Ako ti se ne sviđaju prizori nasilja prema životinjama na fotografijama, trebaš pomoći zaustaviti nasilje, a ne fotografije.” – Johnny Depp

Luka Oman primio mirovnu nagradu

Luka Oman primio mirovnu nagradu
Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja, primio je posebno Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić”, koju mu je dodijelio Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek. Nagradu je dobio za pionirski rad na promociji zaštite životinja i veganstva te zato što je kao „suvremeni prigovarač savjesti pokazao iznimnu brigu i požrtvovnost za druge”.

x


Obilježen Tjedan prava životinja

Obilježen Tjedan prava životinja
Ususret Maršu za životinje koji je organiziran povodom Međunarodnog dana prava životinja, a obilježava se svake godine 10. prosinca, održan je Tjedan prava životinja. Započeo je radionicom izrade transparenata za Marš, uslijedilo je odlično predavanje Vedrana Romca, aktivistička radionica Zagreb Animal Savea, edukativno predavanje Gorana Pejakovića, a kao šećer na kraju održano je mačkasto druženje u Cat Caffeu.

x


Uspješan Marš za životinje

Uspješan Marš za životinje
U subotu 8. prosinca održan je drugi po redu Marš za životinje. Šarenu povorku s transparentima nije obeshrabila ni kiša, a sve nas je vodila želja da proširimo poruku suosjećanja prema životinjama. Zahvaljujemo svima na podršci i/ili dolasku te savjetujemo da odličnu atmosferu ovogodišnjeg Marša pogledate u Fotogaleriji na webu i Facebooku.

x


Predavanje Vedrana Romca: O macama, psima i nevidljivima

Predavanje Vedrana Romca
U sklopu Tjedna prava životinja, u utorak 4. 12. u našem uredu održano je predavanje Vedrana Romca na temu „O macama, pesekima i nevidljivima – zašto ih trebamo više nego što oni trebaju nas”. Vedranovo predavanje odslušali smo u jednom dahu, a malo tko je bio da nije pustio suzu. Predavanje je snimljeno i može se pogledati u grupi Snaga bilja na Facebooku.

x


Tražimo osnivanje inspekcije za zaštitu životinja

Tražimo osnivanje inspekcije za zaštitu životinja
Potaknuta novim ubojstvima mačaka, Mreža za zaštitu životinja oštro je osudila zlostavljače i ubojice životinja te istaknula potrebu za osnivanjem inspekcije za zaštitu životinja, po uzoru na organizirane sustave zaštite životinja u svijetu.

x
x
x


Ljubav se ne kupuje

Ljubav se ne kupuje
Novom kampanjom Mreža za zaštitu životinja želi poslati poruku da životinje nisu za pod bor. Tim povodom postavljeni su jumbo plakati u više od 20 gradova Hrvatske s jasnom porukom – „Ljubav se ne kupuje“, čiji su nositelji napuštene životinje. Životinje nisu artikli ni primjeren poklon te ako se cijela obitelj odluči na to da želi dodatnog člana, Mreža poručuje: Udomi, ne kupuj!

x


Luka Oman pola godine savjetnik ministra

Luka Oman pola godine savjetnik ministra
Prošlo je više od pola godine otkako je Ministarstvo poljoprivrede imenovalo Luku Omana za posebnog savjetnika ministra poljoprivrede za područje zaštite životinja. On tu funkciju obavlja bez zasnivanja radnog odnosa, naknade za rad ili pokrivanja putnih troškova. To ga ne sprječava da ulaže izniman napor kako bi se podignuo standard zaštite životinja u Hrvatskoj te sudjeluje na brojnim sastancima prezentirajući konkretne prijedloge za unaprjeđenje provedbe Zakona o zaštiti životinja.

x


Blic vijesti

  • Pogledajte kako raskošan može biti veganski blagdanski stol.
  • Vrijeme je blagdana, što za većinu uključuje i kupovinu poklona za najmilije. Razmislite o tome da kupujete suosjećajno!
  • Zahvalni smo na solidarnoj podršci svim našim članovima. Tom prilikom u suradnji s trgovinama bio&bio osigurali smo vrijedan poklon-paket za jednog sretnika koji će biti izvučen slučajnim odabirom. Priliku za osvajanje imaju svi ovogodišnji članovi uključujući one koji uplate članarinu do kraja godine!
  • Pogledajte naš popis poznatih vegana i vegetarijanaca te njihove izjave o veganstvu.
  • Međunarodno poznati aktivist za prava životinja Joey Carbstrong održao je, u organizaciji Zagreb Animal Savea, u našem prostoru predavanje na temu „Aktivizam bez straha”.
  • Komentirali smo postavljanje božićnih lampica kod nastamba životinja u zagrebačkom zoološkom vrtu i osudili zatočavanje životinja zbog ljudske zabave.
  • Komentirali smo inicijativu referenduma u Švicarskoj protiv odsijecanja rogova kravama podsjećajući da je ta okrutnost, nažalost, samo jedna u nizu strahota koje prolaze krave i telići u mesnoj i mliječnoj industriji.
  • Sutra, u četvrtak 13. 12., kupite Večernji list i besplatno se dokopajte odlične Veganske božićne kuharice!
  • Tražimo volontere za pomoć u uredu ili od kuće zbog sve većeg intenziviranja naših aktivnosti.

Hvala svima koji nas podržavaju uplatama članarina i donacija! Bez vaše pomoći naš rad za dobrobit životinja ne bi bio moguć. Ovim putem molimo vas da nastavite s vašom podrškom i zamolite bližnje da doniraju ili uplate godišnju članarinu. Uplata donacije može biti i lijep blagdanski poklon nekoj dragoj osobi!

Puno vas pozdravljaju,
Vaši Prijatelji životinja

Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTubeu.