kujica s mrtvim štencima

AnimaList br. 162

„Istinski moralni ispit čovječanstva, ispit koji je temelj svega ostaloga, očituje se u odnosu prema onima koji u potpunosti ovise o našoj milosti, a to su životinje. Na tom je polju čovječanstvo pretrpjelo potpuni poraz, poraz koji je toliko potpun da svi ostali porazi proizlaze iz njega.” – Milan Kundera, pisac

Postati vegan zbog sebe!

Postati vegan zbog sebe
Povodom Svjetskog dana zdravlja, 7. travnja, ukazali smo na prednosti veganstva za svakog od nas i za zdravlje čitave ljudske zajednice. Veganska prehrana može unaprijediti zdravlje svih ljudi te osigurati zdravstvene prednosti u prevenciji i liječenju mnogih bolesti.

x
x


Riješimo uzroke napuštanja životinja, a ne posljedice!

ranjena mačka
30 udruga članica Mreže za zaštitu životinja daje podršku primjeni Zakonom propisane mjere obavezne trajne sterilizacije te pozivaju veterinarske institucije da se pridruže rješavanju uzroka problema.

x
x
x


Veterinari za kastraciju pasa i mačaka

kujica s preminulim štencima
Odjel veterinara male prakse Hrvatske (OVMPH) pri Hrvatskoj veterinarskoj komori, dao je podršku zakonskoj mogućnosti propisivanja trajne sterilizacije. Iz OVMPH-a ističu kako je novi Zakon o zaštiti životinja donio brojne pomake te pozivaju na njegovo provođenje.

x
x


Mia Dimšić ne žmiri na nepravdu

Mia Dimšić
Osječka glazbenica snimila je video za potporu kampanji „Ili žmiriš ili si za kastraciju“ i time dala svoj glas za napuštene životinje. Zajedno s psima iz osječkog azila Pobjede, Mia poziva sve da podrže kampanju za propisivanje trajne sterilizacije te da odabiru udomljavanje umjesto kupnje.

x
x


Potreban suživot s divljim životinjama

vrana
Uputili smo dopis gradu Đurđevcu da se problem prekomjernog broja vrana treba i može riješiti na human i nenasilan način te da program koji propisuju treba regulirati suživot s divljim životinjama.

x
x
x


Blic vijesti

  • Pripremamo akciju za napuštene životinje i sve koji mogu pomoći sudjelovanjem u performansu: Ili žmiriš ili si za kastraciju molimo da nam se čim prije jave.
  • Nastavljamo intenzivno provoditi aktivnosti na provedbi Zakona o zaštiti životinja. Održali su se i mnogi sastanci u raznim hrvatskim gradovima kao i sastanci povjerenstava za izmjene zakonskih propisa koji se tiču zaštite životinja.
  • Ako ste zadovoljni našim aktivnostima proteklih tjedana, pozivamo vas da podržite naš rad trajnim nalogom i tako nam omogućite nastavak rada. Unaprijed hvala.

  • Sa stupanjem na snagu novog Zakona o zaštiti životinja uključeni smo u golem i uporan rad na poticanju njegove provedbe. Donacijom i uplatom godišnje članarine dajete nam mogućnost da zajedno uspijemo. Molimo vas prepoznajte trenutak i saznajte ovdje na koje sve načine možete pomoći.

    Hvala!

    Vaši Prijatelji životinja

    Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTubeu.