AnimaList br. 164

„Jeste li ikad pomislili, kad je ispred vas došla šnicla, da jedete nekog tko se rodio u zatvoru, živio u tom istom zatvoru s još hiljadama drugih cijeli svoj život i poslije toga s braćom i sestrama bio zaklan? Ja jesam i nakon toga više nema šnicli na mom tanjuru.” – Darko Rundek, glazbenik

Održan 7. VegeSajam

7. VegeSajam
U ponedjeljak 21. svibnja 2018. na zagrebačkome Trgu bana Jelačića održan je sedmi po redu VegeSajam. Na VegeSajmu je predstavljena bogata ponuda veganske hrane kroz degustacije i promotivne ponude. VegeSajam je posjetio i gradonačelnik Milan Bandić, a posjetitelji su mogli iskušati svoju snagu i sudjelovati u sklekovima na bundevama te osvojiti veganske slastice.

x
x


Neka vas ne bude frka podržati trajnu sterilizaciju!

Zdenka Kovačiček
Zdenka Kovačiček, Ivana Mišerić, Ana Gruica i Tamara Loos snimile su simpatičan video u kojemu poručuju građanima da je uvođenje obavezne trajne sterilizacije u hrvatske gradove i općine jedino rješenje problema napuštanja životinja. Video je nastavak kampanje „Ili žmiriš, ili si za kastraciju” koja je započela videoteaserom, a potpisuje ju 30 udruga za zaštitu životinja.

x
x


Pomozimo mačkama kastracijom

Tina Koščec
Zajedno s udrugama Mreže za zaštitu životinja obilježili smo Međunarodni dan kastracije uličnih mačaka. U subotu 26. svibnja 2018., na našem informativnom štandu na zagrebačkome Trgu bana Jelačića, educirali smo prolaznike o važnosti kastracije. To je učinila i Tina Koščec, pjesnikinja i radijska voditeljica koja je udomila dvije mačke s ulice, čiju poruku možete pogledati u ovom videu. Tina Koščec već je prije dala svoj doprinos zaštiti životinja sinkronizirajući film „60 milijardi života”.

x


Nova radna akcija u skloništu ˝Prijatelji˝

sklonište Prijatelji
Sklonište za životinje ˝Prijatelji˝ (Carinski odvojak bb, Čakovec) i psi iz romskih naselja ponovno trebaju vašu pomoć. Projekt pomoći psima u romskim naseljima Međimurske županije samo što nije počeo! 16. lipnja 2018. od 9 do 16 sati održat će se druga po redu radna akcija povećanja kapaciteta skloništa, a za dva tjedna već slijedi druga. Skloništu je potrebna, uz povećanje kapaciteta, i druga vrsta pomoći i podrške. Posla ima za sve, a svi koji žele na bilo koji način pomoći mogu se javiti na adresu info@prijatelji-zivotinja.org.

x


Blic vijesti


Vjerujemo da ste zadovoljni našim aktivnostima proteklih tjedana koje se sve više intenziviraju prvenstveno zbog poticanja provedbe novog Zakona o zaštiti životinja. Stoga vas molimo da podržite naš rad trajnim nalogom, donacijom i uplatom godišnje članarine i date nam mogućnost da zajedno uspijemo.

Unaprijed hvala,

Vaši Prijatelji životinja

Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTubeu.