performans - Svjetski dan veganstva

AnimaList br. 171

„Svijet je opasno mjesto, no ne zbog onih koji čine zlo, već zbog onih koji to promatraju i ne čine ništa.” – Albert Einstein

Marš za prava životinja

Marš u Ljubljani
Sudjelovali smo na Maršu za životinje u Ljubljani kako bi dali podršku i ujedno se prisjetili odlične atmosfere prošlogodišnjeg Marša za životinje u Hrvatskoj, koji će se ove godine održati 8. 12. te vas ovim putem pozivamo da ga ne propustite!

x
x
x


Performans povodom Svjetskog dana veganstva

Performans za Svjetski dan veganstva
2. 11. na Trgu bana Jelačića održali smo krvavi performans povodom Svjetskog dana veganstva. Performansom smo željeli uprizoriti odgovornost svakog pojedinca za vlastiti izbor hrane na tanjuru i podsjetiti sve da jedenje životinja i životinjskih proizvoda nije nimalo nužno niti opravdano. Pozivamo sve da povodom Svjetskog dana veganstva prošire informacije o brojnim dobrobitima veganskog načina života i da predlože prijateljima Vege izazov koji se nalazi na www.veganopolis.net, kroz koji predbilježeni 30 dana dobivaju besplatne zanimljivosti i recepte. Pogledajte foto galeriju.


Koncert „Udomimo prijatelje”

koncert u Lisinskom
30. 10. 2018. u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, održan je svečani dobrotvorni koncert „Udomimo prijatelje”. Cilj koncerta bio je prikupiti sredstva za obnovu najvećeg skloništa u Hrvatskoj, onoga u Čakovcu, koje trenutačno skrbi o više od 700 pasa. Zaklada Regica, udruge Prijatelji životinja i Animalex, uz produkciju Viktora Drage, tijekom koncerta organizirali su i dodjelu nagrada za djelovanje na području pomaganja životinjama. Dobitnike nagrada možete vidjeti ovdje.

x


Predsjednica RH poručila: Udomi, ne kupuj!

predsjednica RH i predstavnici udruga
U subotu 27. listopada 2018., u Uredu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović na Pantovčaku, održan je Dan otvorenih vrata na temu „Udomi, ne kupuj!”, posvećen životinjama u skloništima. S drugim udrugama iz Mreže za zaštitu životinja predstavili smo rad na provedbi Zakona o zaštiti životinja i zbrinjavanju životinja. Udruge su pohvalile Ured predsjednice što ukazuje na problem napuštenih životinja i potiče gradove i općine na propisivanje trajne sterilizacije te građane na udomljavanje pasa i mačaka umjesto kupnje životinja.

x


Godišnjica Zakona o zaštiti životinja

Godišnjica Zakona o zaštiti životinja
U petak 26. listopada 2018. u 11 sati, točno na dan kada je Zakon o zaštitu životinja stupio na snagu, zajedno s volonterima i aktivistima iz Mreže za zaštitu životinja izveli smo dojmljivu akciju. Zajedno s četveronožnim prijateljima koji traži dom i transparentima s potresnim fotografijama ukazali smo na nužnost da sve lokalne zajednice provedu kontrolu mikročipiranja pasa i propišu trajnu sterilizaciju kao kontrolu razmnožavanja pasa i mačaka.

x


Marš za životinje 8. 12.!

Marš za životinje 8. 12.
Popratite event na Facebooku za ovogodišnji Marš za životinje. Ususret Maršu biti će organiziran i Tjedan prava životinja.

x
x
x
x


Blic vijesti

  • Posjetite naš večernji štand ‘Udomljavanje je fora’, u subotu 10.11. na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu.
  • Sudjelovali smo u emisiji za mlade ‘Daj pet’ s temom veganske prehrane i sve većeg utjecaja mladih koji žele veganskim načinom života promijeniti svijet u kojem žive.
  • Poslali smo reakciju gradonačelniku i turističkoj zajednici grada Lipika na održavanje događanja „Slavonsko kolinje u Dobrovcu“ tražeći da ne vežu ime Grada uz krvave običaje klanja životinja.
  • Podržali smo norvešku udrugu za zaštitu životinja NOAH u borbi protiv ubijanja vukova, upućivanjem prosvjednog pisma norveškoj premijerki i ministru klime i okoliša.
  • Uputili smo dopis Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane da uputi veterinarske inspektore u ispravno tumačenje članka 59. Zakona o zaštiti životinja, koji se odnosi na cirkuse sa životinjama.
  • Pogledajte promjene na top listi pozitivaca i negativaca te što smo novo objavili na našoj web stranici.
  • U našem uredu na adresi Jurišićeva 25 u utorak 6.11. u 16 sati ugošćujemo Jadranku Boban Pejić iz Makronove koja će nam održati predavanje na temu: Zašto su vegansko i organsko dobitna kombinacija.
  • U utorak, 6. 11. u 18 sati u našim prostorijama održat će se prvo predavanje u sklopu radionica za aktiviste za prava životinja i veganstvo (Week of Vegan Activism in Zagreb). Održat će ga Shivonne Engen, a radionice će održavati i Alex Bez, Wesley Omar, Amy Atkinson te Anni Lanki.
  • Tražimo volontere za rad na našim dnevnim i večernjim informativnim štandovima kao i u uredu zbog sve većeg intenziviranja naših aktivnosti na provedbi Zakona o zaštiti životinja te priprema mnogih skorih kampanja.

Unatoč silnom trudu i konkretnim rezultatima prinuđeni smo moliti vas za financijsku pomoć kako bi se i dalje mogli boriti za životinje. Podržite nas trajnim nalogom, donacijom i uplatom godišnje članarine. I nekoliko kuna mjesečno može nam puno značiti.


Puno vas pozdravljaju,
Vaši Prijatelji životinja

Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTubeu.