Svjetski dan bez mesa 2018

AnimaList br. 161

„Kažu da je potreban 21 dan da bi se stvorila navika. Vege izazov kojim ćete dobivati e-mailove čak 30 dana stoga je savršen mali priručnik nakon kojega će svi postati stručnjaci za vegansku prehranu i naučiti kuhati bez mesa, mlijeka i jaja. Neka ovoga proljeća vaše novostečene navike budu korisne i za okolinu u kojoj živite. Bez mesa uistinu nema stresa, stoga posjetite www.veganopolis.net. – Vlatka Balaš, promotorica Vege izazova Prijatelja životinja

Svjetski dan bez mesa

Svjetski dan bez mesa
Prvi dan proljeća 20. ožujka obilježili smo pozivom na prestanak jedenja mesa preko svjetske kampanje Meatout (Svjetski dan bez mesa) koja se diljem svijeta obilježava još od 1985. godine. Pogledajte video kako smo na Cvjetnom trgu u Zagrebu u suradnji s Vegan Thugzima dijelili besplatnu vegansku hranu. Ove godine obilježavanju Svjetskog dana bez mesa priključio se i Večernji list, koji je u suradnji s nama objavio vegansku kuharicu kao dar uz svoje dnevne novine!

x


14. sastanak Mreže za zaštitu životinja

14. sastanak Mreže za zaštitu životinja
10. ožujka u našim prostorijama održan je 14. sastanak Mreže za zaštitu životinja na kojem se skupilo 20 udruga za zaštitu životinja iz raznih krajeva Hrvatske. Teme sastanka bile su provedba Zakona o zaštiti životinja i iskorištavanje dobrih alata od strane jedinica lokalne samouprave kako bi se zaustavili patnja životinja i neodgovornost građana. Na sastanku je bilo govora o trajnoj sterilizaciji, kontroli mikročipiranja, udomljavanju umjesto kupnje, no kill skloništima.

x


Ili žmiriš ili si za kastraciju

Ili žmiriš ili si za kastraciju
Potaknuta alarmantnom situacijom s napuštenim životinjama u Hrvatskoj i prepunim skloništima i domovima volontera, Mreža za zaštitu životinja pokrenula je nacionalni projekt „Ili žmiriš ili si za kastraciju”. Plakatima koji su ovih dana osvanuli u Zagrebu, Osijeku i drugim gradovima širit će se svijest o nužnosti propisivanja trajne sterilizacije.

x


Video Ili žmiriš ili si za kastraciju

Video Ili žmiriš ili si za kastraciju
Ova šokantna kampanja dobila je nastavak objavljivanjem videa s potresnim fotografijama koji prikazuje zašto je uvođenje obavezne sterilizacije jedino rješenje.

x
x
x
x


Uskrs bez jaja i šunke

kuharica Mljac
Kako bismo što više građana potaknuli da Uskrs provedu u duhu suosjećanja, objavili smo internetsko izdanje kuharice Mljac. U besplatnoj kuharici može se pronaći više od 50 ukusnih recepata bez mesa, jaja i mlijeka. U Hrvatskoj se samo za vrijeme uskrsnih blagdana proda oko 30 milijuna komada jaja, a kupci najčešće ne razmišljaju kako su ta jaja došla do njihova tanjura.

x
x


Nevidljive

Nevidljive
Nakon pretpremijere u Osijeku, u organizaciji Udruge Pobjede, organizirali smo zagrebačku pretpremijeru dokumentarnog filma Nevidljive redateljice Andree Čakić napravljenog u suradnji s HRT-om. Film govori o nevidljivim životinjama i ljudima koji su ih odlučili primijetiti. Treća pretpremijera održala se u Splitu.

x
x


Imenovanje za savjetnika ministra

Luka Oman
Predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman imenovan je posebnim savjetnikom ministra poljoprivrede za područje zaštite životinja. Luka Oman savjetničku dužnost obavljat će bez zasnivanja radnog odnosa u Ministarstvu poljoprivrede i bez naknade za rad.

x
x


Blic vijesti