AnimaList br. 167

„Kao stanovnicima ovog planeta, dužnost nam je prema svim vrstama odnositi se ljubazno, s ljubavlju i samilošću. Izvan svakog razumijevanja je patnja koju, zbog ljudske okrutnosti, doživljavaju životinje. Molim vas, pomozite da okončamo to ludilo.” – Richard Gere, glumac

Poštujmo naše more

Poštujmo naše more
Pokrenuli smo kampanju pod nazivom „Poštujmo naše more” u suradnji s organizacijom Eurogroup for Animals. Ovom kampanjom želimo educirati građane Hrvatske i turiste o poštivanju mora i života u njemu. Nakon što smo kontaktirali više od stotinu priobalnih gradova i općina i pozvali ih da u sklopu kampanje postave na svojim plažama edukativne table s upozorenjem o zabrani pecanja „Poštujmo život u moru”, javili su se prvi zainteresirani – grad Dubrovnik i općina Vela Luka.

x


Održan 15. sastanak Mreže za zaštitu životinja

15. sastanak Mreže za zaštitu životinja
14. srpnja 2018. održali smo još jedan uspješan sastanak Mreže za zaštitu životinja u prostorijama naše udruge. Prisutni su bili predstavnici 13 udruga od preko 40 članica. Mnoge se nažalost nisu mogle odazvati zbog nedostatka vremena uslijed mnogih obaveza o brizi za napuštene životinje, a koje su preuzele od jedinica lokalnih i regionalnih samouprava.

x
x


Belgija donijela zabranu uzgoja životinja radi krzna!

Belgium bans fur farming
Flandrijska vlada usvojila je odluku koja će označiti kraj uzgoja radi krzna u Belgiji. Ova zabrana u Hrvatskoj je stupila na snagu 2017. godine. Nova zakonska regulativa u Belgiji predviđa i zabranu prisilnog hranjenja životinja kako bi se proizveo tzv. „foie gras” pašteta. U Hrvatskoj je prisilno hranjenje životinja zabranjeno još od 2006. godine.

x


Sve je više primjera dobre prakse

čipirani pas
Uputili smo dopis prema svim jedinicama lokalne i regionalne samouprave sa zamolbom za očitovanje o napretku u implementaciji novog Zakona o zaštiti životinja. Za sada je stiglo oko 50 očitovanja, a među njima su se našli iznimno pozitivni primjeri koji pokazuju da nema opravdanja za neprovedbu Zakona.

x
x


Volontiranjem pomozi psima!

psi - Čakovec
Iz azila Prijatelji Čakovec uputili su još jedan apel za pomoć. Razlog tome je velika akcija kastracije pasa u romskim naseljima Međimurske županije, koja se nastavlja u punom jeku. Pomoći se može volontiranjem i na razne druge načine, a najveća pomoć treba u oglašavanju i udomljavanju pasa.

x
x


Trgovine nisu klaonice

ribe - video Marine Uzelac
Nastavljamo s kampanjom „Poštujmo naše more” te smo kontaktirali trgovačke lance u Hrvatskoj kako bi im uputili apel da se priključe kampanji odlukom da ne prodaju žive ribe i rakove namijenjene za ljudsku prehranu. Trgovine ne bi trebale biti mjesta gdje će se životinje mučiti i ubijati. Molim Vas pogledajte video i pišite im i vi.

x
x


Hvala ti Olivere na podršci. Počivaj u miru…

Oliver Dragojević
Prisjetili smo se lijepe suradnje s Oliverom i njegovog sudjelovanja u našem projektu “Ja volim životinje”. Oliver je bio jedan od poznatih koji su sudjelovali u band aid-u za životinje i pjesmi Nema isprike. Cilj projekta je bio da, usprkos teškim situacijama u kojima se nalaze životinje, potiče na pozitivno razmišljanje i aktivno zalaganje građana za zaštitu i prava životinja.

x


Blic vijesti


Molimo Vas i za financijsku pomoć kako bi mogli nastaviti naš rad. Podržite nas trajnim nalogom, donacijom ili uplatom godišnje članarine i pomozite da zajedno uspijemo ovaj svijet učiniti ljepšim mjestom.

Unaprijed hvala,

Vaši Prijatelji životinja

Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTubeu.