AnimaList newsletter specijal 2014.

Dragi prijatelji, članovi i podupiratelji!

Pred vama se nalazi godišnji pregled naših aktivnosti i postignuća u 2014. godini u posebnom AnimaList specijal-izdanju.


Prisega hrvatskih europarlamentaraca!

Prisega
Povodom prošlogodišnjih izbora za Europski parlament priključili smo se kampanji organizacije Eurogroup for Animals i pozvali hrvatske predstavnike u Europskom parlamentu da potpišu Prisegu za dobrobit životinja.

X

X

X


Moda može bez krzna, životinje ne

Protiv krzna
Poznata hrvatska modna dizajnerica Đurđica Vorkapić iz Hippy Gardena bila je prošlogodišnje zaštitno lice naše kampanje “Za Hrvatsku bez krzna”. Pozvavši na stvaranje inovativne mode bez životinjskoga krzna, Đurđica se pojavila na plakatima “Moda može bez krzna, životinje ne” zajedno s kunićima i činčilom.

X

X


Svjetski dan bez mesa

Meatout
Zahvaljujući učenicima OŠ kralja Tomislava iz Zagreba, kuharima i ostalim volonterima pripremili smo bogatu degustaciju raznovrsnih veganskih jela povodom obilježavanja Svjetskog dana bez mesa, koja su u hipu razgrabljena. 406 pojedinaca prisegnulo je hraniti se veganski: samo na taj dan (171), svakog ponedjeljka (128) ili svakoga dana (107). Galerija na Facebooku.

X


Biljna vitaminska linija

Vitaminska linija
Povodom Svjetskoga dana zdravlja predstavili smo novu nutricionističku brošuru Prehrana na biljnoj osnovi dr. Stephena Walsha, te je poslali nutricionistima, liječnicima, udrugama i ustanovama. U akciji u Zagrebu predstavili smo i šestmetarsku Vitaminsku liniju s namirnicama biljnog podrijetla, a liječnica Martina Miklić Bublić davala je savjete o zdravstvenom aspektu veganske prehrane.

X


270 km za one koji ne mogu govoriti za sebe

Za veganstvo
Vedran Romac krenuo je pješice od Osijeka do Zagreba kako bi na 270 km dugom putu, šiban vjetrom, kišom, tučom i ostalim vremenskim prilikama, na Uskrs stigao u Zagreb i javnosti prenio poruku suosjećanja prema životinjama i pozvao na veganstvo. U Esplanade Zagreb Hotelu s javnosti je podijelio svoje iskustvo.

X

x


Spašavanje životinja iz poplava

Gunja
Zajedno s udrugom Pobjede i mnogim drugim udrugama za zaštitu životinja te brojnim pojedincima i volonterima, svim snagama uključili smo se u spašavanje životinja iz poplavljenih područja. Fotografije sa spašavanja možete vidjeti u našim foto galerijama na Facebooku, a video na YouTube-u.

X

X


Darijo Brzoja protiv napuštanja životinja

Brzoja
Darijo Brzoja bio je zaštitno lice naše kampanje protiv napuštanja životinja. Sa psom Indijem iz Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba, popularni meteorolog i voditelj vremenske prognoze poručio je: Ljeto prolazi, prijatelji ostaju. Darijo je vegan, a ujedno poziva na udomljavanje napuštenih životinja.

X

X


7. ZeGeVege festival održivog življenja

Zegevege
7. ZeGeVege festival bio je najspektularniji do sada, a za to su bili zaslužni naši marljivi volonteri, kao i 87 izlagača, 23 izvođača, 20 predavača, medijski pokrovitelji te sponzori i prijatelji Festivala bez kojih on ne bi izgledao tako bogat i zanimljiv. Blizu 40.000 posjetitelja obišlo je ZeGeVege, a posjetio ga je i predsjednik Ivo Josipović. Fotografije s prošlogodišnje Veganmanije pogledajte na našoj web-stranici, ZeGeVege stranici i ZeGeVege Festival Facebook stranici.

X


60.000.000.000 ubijenih

Farmske zivotinje
Povodom Svjetskog dana životinja s farmi upozorili smo javnost na strašnu brojku od 60.000.000.000 životinja ubijenih za ljudsku prehranu. Performans u kojem je 12 aktivista s 12 vizuala napravilo instalaciju dužine više od 12 metara, prikazujući koje se sve životinje kriju iza brojke 60 milijarda, realiziran je u suradnji s FARM.

X

X


Udomljavanje je fora

Udomljavanje je fora
Tijekom protekle godine priključili smo se Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba “Dumovec” i Gradskom uredu za poljoprivredu i šumarstvo u tri akcije “Udomljavanje je fora” pod sloganima  “Nevidljivi psi”,  “Svi volimo školu”“Peseki i kerovci”, a sve kako bi se pomoglo u što učinkovitijem udomljavanju napuštenih i nezbrinutih pasa u skloništima Dumovec u Zagrebu i Udruge Pobjede u Osijeku.

X


“Spremi klopu” i radionice kuhanja za djecu

Spremi klopu
Raduje nas što smo prošle godine pokrenuli projekt i web-stranicu ”Spremi klopu’‘ namijenjene učenicima osnovnih škola, mladima, njihovim učiteljima i roditeljima. Učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola u manjim grupama aktivno su sudjelovali u radionicama kuhanja i sami pripremali veganska jela. Na www.spremi-klopu.com pogledajte recepte pripremljenih jela, fotografije i ostale zanimljivosti.

X


Uz ovdje navedene aktivnosti, rado bismo se s vama prisjetili još nekih događaja i inicijativa koje su nam bile važne, oko kojih smo se angažirali, a neke od njih i dalje su aktualne:


Javite nam se ako su vas se dojmile neke druge naše aktivnosti, uvijek se radujemo vašim komentarima!

Još jednom hvala vam svima na potpori, praćenju i sudjelovanju u našim aktivnostima.

Želimo vam svima sve najbolje!

Prijatelji životinja