AnimaList br. 113

“Ako volite životinje, nemojte ih jesti.” – Bryan Adams


Život svakog djeteta je važan

Povodom obilježavanja Praznika rada objavili smo jumbo plakate s fotografijom janjeta na putu prema klanju s porukom “Život svakog djeteta je važan”. Tom porukom željeli smo skrenuti pozornost na životinjsku djecu koja završavaju ubijena zbog ljudske navike jedenja mesa te pozvati na suosjećanje i poštivanje života svakog djeteta i odraslih.


Prisega za dobrobit životinja

Kontaktirali smo sve kandidate za izbore za Europski parlament održane prošlog vikenda da potpišu Prisegu za dobrobit životinja i tako iskažu da je zaštita životinja prisutna i u njihovom programu. Hrvatske kandidate koji su potpisali Prisegu možete vidjeti ovdje.


Poplave u Hrvatskoj

Zajedno s udrugom Pobjede i mnogim drugim udrugama za zaštitu životinja te brojnim pojedincima i volonterima, svim snagama uključili smo se u spašavanje životinja iz poplavljenih područja. Akcije spašavanja tekle su sporo i teško zbog manjka stručnog osoblja, pa tim više zahvaljujemo svim volonterima, policajcima, roniocima, vojnicima i pripadnicima HGSS-a na njihovoj požrtvovnosti, hrabrosti i dobroj volji da mnoge životinje prebace na sigurno. Kako su već volonteri u Posavini na izmaku snaga, a nitko ne preuzima odgovornost za spašene životinje, s udrugom Pobjede uputili smo javni apel državnim i javnim institucijama da preuzmu odgovornost za spašene životinje. Fotografije sa spašavanja možete vidjeti u našim foto galerijama na Facebooku, a video na YouTube-u.


Gradski ured za zdravstvo grada Zagreba podržao je Zeleni ponedjeljak, istaknuvši kako izuzetno cijeni naš rad i aktivnosti u cilju promocije zdravih životnih navika i stilova. Potporu Zelenom ponedjeljku dao je i Nutristo.

– U sklopu Dana vrtića na Bundeku organizirali smo druženje djece i roditelja vegetarijanaca i vegana. Fotografije možete vidjeti ovdje.

– Izdvajamo novo na webu:
a) Fotografije s radionice kuhanja 26. travnja
b) Fotografije s radionice kuhanja 17. svibnja
c) Fotografije s radionice kuhanja za studente 10. svibnja
d) Fotografije s radionice kuhanja za djecu 5. travnja
e) Fotografije s radionice kuhanja za djecu 7. svibnja
f) Razgovor s Vedranom Romcem
g) Fotografije – Lovac pucao na psa!
h) Vingra d.o.o., PJ Povrće i Voće svemoguće u popustima za članove
i) Ricky Martin, Jennifer Lopez, Ellen DeGeneres i Lamartine među poznatim vegetarijancima i veganima
j) Poziv Budi prijatelj životinja
k) Foto galerija preuređenja ureda
l) Gdje i kako pomoći životinjama u poplavama

– Uskoro očekujemo dodatne artikle u našem web katalogu pa vas pozivamo da ga redovito posjećujete!

– Zahvaljujemo Goranu Pejakoviću što je uključio naše volonterke u svoje predavanje o transformacijskoj komunikaciji.

– Sudjelovali smo na Vegafestu u slovenskom Mostecu, dok smo u Zagrebu u sklopu kampanje “Iskoristi svoju moć, donesi odluku!” organizirane od strane Otvorene medijske grupacije sudjelovali u programu zaštite okoliša za mlade.

– ZeGeVege festival sve nam je bliže pa pozivamo zainteresirane za volontiranje da se prijave ovdje. Hvala!


Zahvaljujemo vam na ljubaznoj potpori i donacijama, a posebice svima vama koji ste proteklih dana pomagali i nama i životinjama iz poplavama ugroženih područja. Vaša pomoć je neprocjenjiva i budite ponosni što ste svojim aktivnim sudjelovanjem spasili tolike živote!