AnimaList br. 111

Postala sam vegetarijanka prije tri godine zbog ljubavi i brige prema životinjama. Osjećam se super. Želim doprinijeti pravima životinja i zato sam sudjelovala u akciji za Svjetski dan bez mesa. – Tara Dorotić (14), ritmička gimnastičarka – prvakinja na gradskim i regionalnim prvenstvima


Biraj svoje bitke

Četvorica kick box boraca: Mirko Filipović, Mladen Brestovac, Igor Jurković i Mladen Kujundžić, uključili su se u medijsku bitku udomljavanja napuštenih životinja u kampanji “Biraj svoje bitke”. Kampanju smo ostvarili u suradnji s azilom Dumovec i Info centrom SUZA. Video sa snimanja spota možete pogledati ovdje.


Svjetski dan bez mesa

Zahvaljujemo učenicima OŠ kralja Tomislava iz Zagreba, kuharima i ostalim volonterima uz čiju smo pomoć pripremili bogatu degustaciju raznovrsnih veganskih jela povodom obilježavanja Svjetskog dana bez mesa, koja su u hipu razgrabljena. 404 pojedinaca prisegnulo je hraniti se veganski: samo na taj dan (171), svakog ponedjeljka (127) ili svakoga dana (106). Galeriju fotografija s ovogodišnjeg Meatouta pogledajte ovdje ili na Facebooku.


Blic vijesti

– Povodom Dana žena pozvali smo na gledanje videa “Eksploatacija žena” i da se na trenutak stavimo u poziciju ženskih životinja čija su prava zanemarena i kojima je sloboda oduzeta.

– U Ministarstvu zaštite okoliša i prirode bili smo na sastanku povodom naše kampanje za zabranu plastičnih vrećica, a bilo je govora i o potpori kampanji Zeleni ponedjeljak i ZeGeVege festivalu.

– Uputili smo zahtjeve za sastankom gradu Rijeci, Splitu, Zadru i Bjelovaru vezano za zbrinjavanje napuštenih životinja i izgradnju skloništa te bili s predstavnicima grada Petrinje u azilu Dumovec glede njihovih planova za izgradnju gradskog “no-kill” skloništa i edukacijskog centra.

– Naša predstavnica sudjelovala je na međunarodnom sastanku Europske koalicije za prestanak pokusa na životinjama u Rimu na kojemu se raspravljalo o budućim kampanjama s naglaskom na zabranu testiranja Botoxa i pritiska na Air France koji prevozi primate u laboratorije.

– Opet započinju naše veganske radionice kuhanja pa se svi zainteresirani mogu prijaviti ovdje.

– Izdvajamo novo na webu:
a) Vaši novi komentari
b) Članak “Pet modernih bolesti u porastu zbog tvorničkog uzgoja životinja”
c) Članak “Kako se bikove i dalje zlostavlja uime tradicije”
d) Alexey Voyevoda i Meagan Duhamel u rubrici sportaši vegetarijanci i vegani
e) Ellie Goulding na listi poznatih vegetarijanaca
f) Anubis Klub j.o.o.o. na popisu veterinarskih stanica
g) HOUSE4DOGS na popisu hotela za pse
h) Besureis – Through the Looking Glass u Video spotovima
i) Novi recepti u našoj web kuharici
j) Naši novi pozitivci i negativci

– Trgovina ekoloških proizvoda na bazi konoplje konoplja&co. uvela je Zeleni ponedjeljak, osiguravši svakog ponedjeljka u trgovini barem jedan popust od 20% na određeni proizvod.

– Ozloglašeni zoološki vrt u Splitu, za čije smo zatvaranje godinama lobirali, napokon će se zatvoriti.

Pozivamo pravne osobe da i one postanu naši članovi; pristupnica za članstvo može se ispuniti ovdje.

– Jeste li razmišljali o tome da nam pomognete lijepljenjem naljepnice na vaše vozilo? Zahvaljujući Wiener osiguranju to možete učiniti, a ovdje provjerite kako.

– Svi članovi koji se učlane i do 31. ožujka uplate svoju članarinu sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti bio&bio veganski paket.

– Pozivamo građane Valpova, Petrijevaca, Slatine, Virovitice, Vrbovca i njihove okolice da se jave na naš e-mail prijatelji.zivotinja@inet.hr ako su spremni pomoći u akciji za prava životinja.

– Program povoljnijih kastracija i dalje je u tijeku, a vaše prijave možete poslati ovdje.

– Predstavljamo novu ZeGeVege web stranicu na kojoj se već sada možete prijaviti za sudjelovanje na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu 5. i 6. rujna.


Zahvaljujemo svima na ljubaznoj potpori i članstvu, te vas pozivamo da i dalje pratite naše aktivnosti. Vjerujemo da vas nećemo razočarati!