AnimaList br. 115

“Treniram kad god mogu i ne jedem meso ili mliječne proizvode. Kad postanete bliski sa životinjom, stvari se promijene i nekako nije važno je li to pas ili pile ili krava – svi oni imaju emocije i osjećaju.” – Femke Janssen


Dođite na 7. ZeGeVege festival!

Pozivamo vas na 7. ZeGeVege festival – hrvatsku Veganmaniju – koji će se održati 5. i 6. rujna 2014. u Zagrebu! Više od 80 izlagača i 25 izvođača te brojne radionice i predavanja, nagradna igra, tombola i veganske degustacije, jamstvo su zanimljivog i bogatog dvodnevnog programa. ZeGeVege festival dobio je potporu brojnih institucija, a posjetit će ga predsjednik Josipović i gradonačelnik Bandić. Saznajte više o glazbenom programu, pogledajte program nastupa i informirajte se o programu radionica i predavanja. Službena stranica ZeGeVegea je www.zegevege.com, a lajkajte nas na Facebooku. Srdačno ste svi dobrodošli kao volonteri, posjetitelji i simpatizeri!


Blic vijesti

– Pročitajte našu reakciju povodom masakra pasa u Donjim Andrijevcima i pišite nadležnima sa zahtjevom za provođenjem Zakona o zaštiti životinja.

– Nadležnim institucijama još jednom smo pisali povodom nezakonitog zatočenja životinja u improviziranom zoološkom vrtu restorana Macola u vlasništvu Željka Oreškovića, tražeći njihovu promptnu reakciju.

– Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta poslali smo naše prijedloge i primjedbe na Nacrt Odluke o donošenju programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole, kako bi se u nastavne sadržaje uvrstila tematika povezana sa zaštitom i pravima životinja te vegetarijanstvom, odnosno veganstvom.

– Splitsko-dalmatinska županija krši Zakon o zaštiti životinja jer nije osnovala sklonište za napuštene životinje, ali zato ima novca za sponzoriranje sramotnih borbi bikova. Pozivamo vas da im kažete što mislite o tome na e-mail adrese: splitsko.dalmatinska.zupanija@dalmacija.hr, zlatko.zevrnja@dalmacija.hr (župan Splitsko-dalmatinske županije). Hvala vam!

– Izdvajamo novo na webu:
a) Kuharice The Vegan Baker i The Vegan Pantry Dunje Gulin
b) pseci.net na popisu Internet oglasnika
c) Tekst “Zootvori”
d) Tekst “I ribe osjećaju”
e) Tekst “O politici i veterinarskoj inspekciji”
f) Nove fotografije spašenih Saše i Vanje
g) alva prirodna kozmetika na Bijeloj listi
h) U rubrici Videospotovi: The KA$HFELLAS – It’s Hot to Adopt (A Cat or a Dog)

– Od novosti na našem YouTube kanalu, pogledajte najavni video ZeGeVege festivala, a ne zaboravite provjeriti i naše promotivne artikle u web-katalogu. Izdvajamo ZeGeVege sapun, nove majice i kuharicu Mljac koja se sada može dobiti za minimalnu donaciju od samo 30 kuna.

– Ako ste zainteresirani da nam pomognete u tiskanju nove naklade “Prehrambene piramide”, kliknite ovdje da vidite kako to možete učiniti. Hvala!

– Zahvaljujemo svima koji su donirali za ljude i životinje stradale u poplavama, uz obavijest da je otišla i zadnja isporuka.

– Iz mnoštva zanimljivosti na ZeGeVege festivalu izdvajamo besplatna šminkanja i friziranja kozmetikom koja nije testirana na životinjama.


Na kraju ovog AnimaLista podsjećamo na nagradnu igru povodom ZeGeVege festivala te vas pozivamo na podršku članstvom u Prijateljima životinja. Hvala vam što nas pratite i podupirete na razne načine, uplaćujete članarinu, čime ostvarujete razne pogodnosti, i donirate prema svojim mogućnostima.

Veliki zeleni pozdrav do ZeGeVege festivala!