AnimaList br. 116

“Ako nam je doista stalo do pravde, ako nam je doista stalo do jednakosti i ako smo uistinu predani da brinemo za one najslabije, onda nešto dugujemo životinjama koje šutke pate među nama.” – Bob Torres, “Making a Killing: The Political Economy of Animal Rights”


7. ZeGeVege festival održivog življenja

Ovu prigodu želimo iskoristiti za zahvalu svima koji su pomogli u realizaciji najspektakularnijeg ZeGeVege festivala do sada! Hvala našim volonterima koji su na svojim plećima iznijeli ovaj zahtjevan dvodnevni projekt, hvala svima od 87 izlagača, 23 izvođača, 20 predavača na sudjelovanju u programu ZeGeVegea, brojnim medijskim pokroviteljima na njihovim objavama te sponzorima i prijateljima Festivala bez kojih on ne bi izgledao tako bogat i zanimljiv, i fotografima koji su ga ovjekovječili. Niti kišno vrijeme nije spriječilo blizu 40.000 posjetitelja da obiđu ZeGeVege festival, a kako je ovogodišnja Veganmania izgledala možete vidjeti u foto-galerijama na našoj web-stranici, službenoj ZeGeVege stranici i ZeGeVege Festival Facebook stranici. Vidimo se dogodine!


Udomljavanje je fora – Svi volimo školu

Priključili smo se akciji Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba “Udomljavanje je fora” pod sloganom “Svi volimo školu”, čiji je cilj bio ukazati na važnost edukacije te pozvati na pomoć u nabavi novog automobila za edukatoricu Petru iz azila Dumovec i psa Sisi, kojim će moći dalje posjećivati djecu koja ih očekuju u zagrebačkim školama.


Blic vijesti

  • Gradonačelniku Visa, Ivi Radici, uputili smo dopis zbog teškog života pasa i mačaka na otoku Visu koji većinom žive u nehumanim uvjetima te se ne provode zakonski propisane odredbe poput programa kastracije, programa udomljavanja i edukacije.
  • Nadležnima u Ministarstvu poljoprivrede uputili smo dopis vezan za veterinarsku inspektoricu Snježanu Gutić Jakovljević zbog njene, ali i mnogih drugih inspektora, nevoljkosti da učinkovito odradi prijavu i pomogne životinji.
  • Izdvajamo novo na webu:
    a) Vaš novi komentari
    b) Sana delikatese – novi nositelj V-oznake
  • Podsjećamo vas da je još uvijek u tijeku ZeGeVege nagradna igra u kojoj mogu sudjelovati svi postojeći i novi članovi udruge Prijatelji životinja i tako osvojiti vrijedne nagrade. Nagradna igra traje do kraja rujna. Iskoriste prigodu i postanite ponosni član Prijatelja životinja.
  • Pozivamo sve zainteresirane koji su se spremni priključiti akciji 2.10., kada ćemo obilježiti Svjetski dan životinja s farmi u suradnji s Farm Animal Rights Movement, da nam se jave na ovaj e-mail. Pomoć volontera trebamo i za obilježavanje 1.10., Svjetskog dana vegetarijanstva, i 4.10., Svjetskog dana zaštite životinja.
  • Hvala vam svima na divnoj potpori i pomoći, što nas pratite i podupirete na razne načine, uplaćujete članarinu, čime ostvarujete razne pogodnosti, i donirate prema svojim mogućnostima.

Veliki pozdrav do sljedećih akcija,

vaši Prijatelji životinja