AnimaList br. 118

Psi u karlovačkom skloništu

utinja2
S obzirom na to da se, unatoč našim prijavama i apelima, i dalje nastavlja grubo zanemarivanje pasa u karlovačkom skloništu u Utinji, reagirali smo poslavši zahtjev Ministarstvu poljoprivrede za reviziju inspekcijskih nadzora dr. vet. med. Branke Horvatić u karlovačkom skloništu u Utinji i dopis Marini Kolaković, zamjenici gradonačelnika Karlovca.

X


Svjetski dan veganstva

DanVeganstva
Povodom obilježavanja Svjetskog dana veganstva 1. studenoga, objavili smo zanimljivo edukativno predavanje socijalne psihologinje dr. Melanie Joy, autorice knjige Zašto volimo pse, jedemo svinje i nosimo krave: Uvod u karnizam. Predavanje možete pogledati ovdje.
X

X


Nadležni protiv zaštite okoliša

PlaticneVrecice
Ministarstvu zaštite okoliša i prirode uputili smo dopis povodom glasanja protiv prijedloga Europske komisije da se zabrani uporaba laganih plastičnih vrećica kako bi se smanjila njihova prekomjerna potrošnja i štetan utjecaj na okoliš. Sramotno je da se je Hrvatska, kao jedina od članica u Vijeću EU-a, izjasnila protiv tog civilizacijski i ekološki naprednog prijedloga kojim bi se zaštitio naš okoliš.

X


Udomljavanje je fora

Udomljavanje
Priključili smo se Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba “Dumovec”, Gradskom uredu za poljoprivredu i šumarstvo i Udruzi Pobjede iz Osijeka u akciji promoviranja udomljavanja pasa koji žive u skloništima, pod nazivom “Peseki i kerovci”. Bila je to prvo “Udomljavanje je fora” u dva grada: Zagrebu i Osijeku.

X
X


Blic vijesti

 • U OŠ Jabukovac u Zagrebu održali smo predavanje i diskusiju nakon prikazivanja edukativnog filma “Njihova budućnost je u vašim rukama”, koji na lako razumljiv način objašnjava što možemo napraviti kako bismo pomogli životinjama.
 • Gostovali amo na HRT-u u emisiji “Što vas žulja” vezano za sklonište u Utinji, a za HRT bili i na snimanju o plastičnim vrećicama.
 • Izdvajamo novo na webu:
  a) Izmjene našeg Statuta i nadopuna naših vrijednosti i vizije
  b) Angela Gossow na listi Poznatih vegetarijanaca i vegana
  c) Budi prijatelj životinja
  d) Novo u Komentari iz 2014.
 • Pozivamo vas da nas posjetite na našim večernjim štandovima u Zagrebu kod Glavnog kolodvora četvrtkom tijekom studenoga i u subotu, 15. studenoga, na Trgu bana Jelačića. Također, štandovi u Splitu održat će se svake subote u studenome, u Marmontovoj ulici.
 • Ovog petka, 14. studenoga u 17 sati, organiziramo druženje u našim prostorijama (Jurišićeva 25) i srdačno vas pozivamo. Molimo samo da nam najavite svoj dolazak putem e-maila kako bismo znali koliko ljudi da očekujemo, a možete doći i ranije i pomoći nam s pripremom.
 • U subotu, 15. studenoga, nastavljamo s radionicama kuhanja za odrasle. Ako želite naučiti kako pripremiti krem juhu, pašticadu sa sejtanom i čokoladni kolač, sve bez namirnica životinjskog podrijetla, prijavite se ovdje.
 • Drago nam je obavijestiti vas da je naš novi pravni član tvrtka DAK Motorsport.
 • Podsjećamo sve koji još nisu da što skorije podmire svoju godišnju članarinu, a sve ostale zainteresirane pozivamo na učlanjenje. Svi koji se učlane i plate članarinu u razdoblju od 1. do 30. studenoga 2014. sudjeluju u nagradnoj igri. Početkom prosinca odabrat ćemo troje sretnih dobitnika koji će osvojiti veganske poklon-pakete iz trgovina bio&bio.

Hvala vam što nas i nadalje pratite i podupirete na razne načine, uplatom članarine, čime ostvarujete razne pogodnosti, donacijama prema svojim mogućnostima i volontiranjem!

Veliki pozdrav od vaših Prijatelja životinja