Marš za životinje 8.12.2018.

AnimaList br. 172

„Jedna osoba može promijeniti nekolicinu. Nekolicina može promijeniti mnogo ljudi. Oni pak mogu promijeniti svijet. Počinje od jedne osobe.” – Anonimus

Podrži ovogodišnji Marš za životinje

Marš za životinje 08. 12.
Pomozite nam informirati sve o drugom po redu Maršu za životinje, koji će se održati u subotu 8. prosinca u 11 sati povodom Međunarodnog dana prava životinja. Mjesto okupljanja je Trg kralja Tomislava u Zagrebu, a dobrodošli su svi kojima je stalo do životinja i žele dići svoj glas za one koje se iskorištavaju i muče.

x
x


Tjedan prava životinja

Zagrijavanje za Marš za životinje 08. 12.
Tjedan uoči Marša za životinje biti će popunjen raznim zanimljivim događanjima. Njegov bogat program možete pogledati ovdje.

x
x
x
x


Lovci ne smiju ubijati pse

Lovci ne smiju ubijati pse
Na snagu je stupio novi Zakon o lovstvu. Uvažen je vrlo mali broj prijedloga udruga za zaštitu životinja i prirode te smo upozorili da je pogodovanjem zahtjevima lovačkog lobija kroz ovaj Zakon narušena sigurnost ljudi i dobrobit životinja. Ipak pohvalno je brisanje formulacije o „uklanjanju” pasa i mačaka iz lovišta za što smo se borili više od 15 godina ukazujući na nepravdu koja je uzrokovala velik broj ubijenih pasa i mačaka. Pročitajte više.

x


Šapa gore za volontere

predsjednica RH i predstavnici udruga
U subotu 10.11. na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održana je akcija ‘Udomljavanje je fora’ pod motom ‘Šapa gore za volontere’. Pozvani su svi koji žele pomoći životinjama da se upute u sklonište najbliže svom mjestu stanovanja i podare svoje slobodno vrijeme psima kojima trebaju šetnje i igra te da promoviraju udomljavanje umjesto kupnje.

x


Prijavili smo uzgajivača činčila zbog kršenja Zakona

Godišnjica Zakona o zaštiti životinja
Prijavili smo uzgajivača činčila radi uzgoja životinja zbog krzna te zatražili Ministarstvo poljoprivrede da mu zabrani uzgoj činčila i da ga sankcionira zbog kršenja Zakona o zaštiti životinja. S obzirom da će nakon deset godina prijelaznog razdoblja skoro biti i pune dvije godine otkako je u Hrvatskoj stupila na snagu zabrana uzgoja životinja u svrhu proizvodnje krzna ovo je direktno izrugivanje jasnim zakonskim odredbama, bivšim uzgajivačima, nadležnim institucijama i građanima.

x


Blic vijesti

  • Pogledajte promjene na našoj Top listi pozitivaca i negativaca
  • Dodali smo nove knjige na naš popis literature: Beyond Beliefs, How to Create a Vegan World, Svi smo mi azilanti, kao i naše ranije objavljene kuharice
  • Organiziramo informativne večernje štandove srijedom na Trgu kralja Tomislava te dnevne štandove subotom na Trgu bana Jelačića te molimo volontersku pomoć.
  • Imali smo informativni štand u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u sklopu konferencije Let’s go green!
  • Sudjelovali smo u HRT-ovoj emisiji Studio 4 s najavom Marša za životinje i komentirali novi zakon o lovstvu. Marš za životinje najavili smo i u intervjuu za Eko zonu.
  • Stiglo nam je hladno doba godine. Pripazite na dobrobit životinja koje borave vani.
  • Ako se nađete u situaciji da svjedočite zanemarivanju životinja, proučite naše upute o slanju prijava.
  • Tražimo volontere i za pomoć u uredu ili od kuće zbog sve većeg intenziviranja naših aktivnosti, naročito na poticanju provedbe Zakona o zaštiti životinja.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli članarinom i donacijom te molimo sve one koji još nisu a žele i mogu da razumiju kako su naše zamolbe neophodne kao i vaša pomoć da dalje uspješno radimo za životinje. Podržite naš rad trajnim nalogom, donacijom ili uplatom godišnje članarine. Svaka kuna nam je dragocjena!

Puno vas pozdravljaju,
Vaši Prijatelji životinja

Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTubeu.English editors needed