Will Tuttle header

AnimaList br. 170

„Veličina nacije i njen moralni napredak mogu se vidjeti po načinu na koji tretira svoje životinje.” – Gandhi

Poziv na akciju 26. 10. u Zagrebu

poziv na performans
U petak 26. listopada na glavnom zagrebačkom trgu održat ćemo performans vezan za provedbu Zakona o zaštiti životinja. Performans će se održati u 11 sati kod sata na zapadnoj strani trga. Pozivamo vas da nas podržite svojim dolaskom. Zainteresirani za sudjelovanje u performansu pozvani su na okupljanje u našem uredu na adresi Jurišićeva 25 s početkom u 10 sati. Poslije performansa sudionici su pozvani na ručak u prostoru udruge Prijatelja životinja.

x


Dođite na koncert 30. 10. za Azil Čakovec!

koncert u Lisinskom
Najveće sklonište za pse u Hrvatskoj, Azil Prijatelji iz Čakovca, organizira humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za obnovu i gradnju skloništa te tim povodom i veliki humanitarni koncert koji će se održati 30. listopada u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19 sati. Na koncertu će nastupiti poznata imena hrvatske glazbe: Zdenka Kovačiček, Tereza Kesovija, Sandra Bagarić, Luka Nižetić, Ivana Kindl. Karte za koncert, po cijeni od 80 kuna, mogu se kupiti na stranici ulaznice.hr.

x


Novi poznati podržali „Ili žmiriš ili si za kastraciju”

Ili zmiris ili si za kastraciju
Operna pjevačica Nataša Antoniazzo sa svoje četiri mace spašene s ceste, glumica Ana Majhenić i psi Mifi i Blanka udomljeni iz virovitičkog skloništa, voditelj Dalibor Petko s udomljenim psom Vasijem i producent Viktor Drago sa psima Vincom, Yodom i Okom videom su pozvali građane Hrvatske da apeliraju na ostale gradove i općine da problem napuštanja životinja riješe u korijenu i smanje financijska izdvajanja koja troše na zbrinjavanje napuštenih životinja.

x


Prvi pas – udomljeni pas

poklon za udomljenog psa
Pohvalili smo plemenit čin udomljavanja psa iz skloništa Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, koja je tijekom službenog posjeta Virovitičkom skloništu za životinje nenadano odlučila udomiti psa, kujicu po imenu Kika. Izjavila je da je to bila ljubav na prvi pogled. Kao zahvalu za dobro djelo udomljavanja, pripremili smo prigodan poklon – ormu, zdjelice za hranu, pseće igračke te majicu Mreže za zaštitu životinja. Ovo je poruka svim građanima da udomljuju umjesto da kupuju životinje.

x


Dr. Will Tuttle posjetio Zagreb i Split

predavanje Willa Tuttlea
Poznati autor i govornik, dr. Will Tuttle, nakon pet godina ponovno je u sklopu svoje turneje posjetio Hrvatsku, gdje je održao dva predavanja, u Zagrebu i Splitu. Dr. Tuttle autor je nagrađivane knjige Hrana za mir, u kojoj je istražio duboke društvene i duhovne posljedice naših prehrambenih navika i mentaliteta koji ih podržava. Na predavanjima se osvrnuo na brojne teme iz knjige, kao i načine na koje možemo pomoći sebi, drugima i razvitku boljeg, pravednijeg i humanijeg svijeta za sva živa bića koja ga nastanjuju. Knjigu Hrana za mir možete posuditi u našoj knjižnici ili ju kupiti od izdavača Dvostruka Duga.


Održan Vege piknik na Bundeku

Vege piknik na Bundeku
Povodom proslave Međunarodnog dana zaštite životinja u organizaciji Grada Zagreba, organizirali smo Vege piknik. U sklopu cjelodnevnog događanja posjetiteljima su se predstavile brojne udruge koje skrbe o životinjama, kao i restorani i štandovi sa zanimljivom i ukusnom veganskom ponudom.

x
x


Više od 100 lokalnih zajednica propisalo trajnu sterilizaciju

psi i gradjani za provedbu Zakona
Više od stotinu gradova i općina uvidjelo je da treba rješavati uzroke problema umjesto sanirati posljedice dugogodišnjeg nemara i izostanka sustavne provedbe Zakona o zaštiti životinja, odnosno zbrinjavanja napuštenih štenaca i mačića koji ne umru od gladi žeđi ili ih crvi žive ne pojedu. Trajna sterilizacija nužan je i najučinkovitiji način sprječavanja nastanka napuštenih životinja koje su posljedica neodgovornog ponašanja njihovih skrbnika. Gradovi i općine koji propisuju trajnu sterilizaciju ujedno sprječavaju da životinje završe u skloništu. Važno je da to učine sve lokalne zajednice kako ne bi prebacivale svoj teret onim savjesnim gradovima i općinama koji primjenjuju Zakonom omogućene odredbe.


Najava Marša za životinje

Marš za životinje
U subotu 8. prosinca održati će se Marš za životinje. Pripremite se za dolazak na povorku za humaniji i pravedniji svijet i ukazivanje na nepravdu koja se svakodnevno događa životinjama.

x
x
x


Blic vijesti

  • U subotu 8. prosinca održati će se Marš za životinje. Pripremite se za dolazak na povorku za humaniji i pravedniji svijet i ukazivanje svijetu na nepravdu koja se svakodnevno događa životinjama.
  • Više od milijun EU građana poduprlo „EndPigPain” kampanju i pozvalo na zabranu kastracije bez anestetika i podrezivanje repova na farmama Europske unije.
  • Sudjelovali smo na sastanku vezanom uz Program sterilizacije pasa u romskim naseljima na području Varaždinske županije.
  • Povodom Međunarodnog dana zaštite životinja dali smo brojne medijske izjave, skrečući pozornost na važnost zaštite svih životinja.
  • Gostovali smo u Dnevniku Nove TV povodom slučaja smrti izgladnjelog psa Bona, napominjući da taj grozan slučaj nije jedini kao i da pas Bono nije bio mikročipiran.
  • Prisustovali smo sastanku koordinacijske skupine Grada Zagreba.
  • Nazočili smo Konferenciji za prava životinja u Europi – CARE u Pragu.
  • Održali smo predavanje razredu OŠ Augusta Šenoe u Zagrebu s temom važnosti odgovornog udomljavanja i zaštite životinja općenito.
  • UN poziva na smanjenje proizvodnje mesa zbog očuvanja okoliša i prirodnih resursa, opstanka na ovom planetu i sprječavanja gladi u svijetu.
  • Stavili smo novi članak na web o tamnoj strani egzotične kave Kopi Luwak.
  • Novi pravni članovi: Potlaček i Pikula Autotim. Preporučite pravno članstvo u Prijateljima životinja tvrtkama koje znate.
  • Prijavite se na Vege izazov i dobivajte mjesec dana besplatne recepte i korisne savjete, posjetite www.veganopolis.net
  • Tražimo volontere za rad u uredu zbog sve većeg intenziviranja naših aktivnosti. Prijavite se i postanite dio našeg tima!

Molimo vas i za financijsku pomoć kako bi se i dalje mogli boriti za drage nam životinje. Podržite nas trajnim nalogom, donacijom i uplatom godišnje članarine i pomozite da uspijemo ovaj svijet učiniti ljepšim. Zamijenite jednu kavu mjesečno u korist dobrobiti životinja. Trebamo vas jer samo zajedno možemo uspjeti.


Hvala!

Vaši Prijatelji životinja

Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTubeu.