svinje

AnimaList br. 166

„Više nije pitanje hoće li se zabraniti ubijanje životinja za hranu, već kada će takva regulativa stupiti na snagu.” – Josh Tetrick, poduzetnik, govornik i pisac

3000 pasa treba vašu pomoć

psi trebaju vašu pomoć
Akcija kastracije pasa u romskim naseljima Međimurske županije je otpočela. Stvara se realna slika stanja i jako je puno posla kako bi se pomoglo psima. Stoga u sloništu za životinje Prijatelji još uvijek traju radne akcije. Iduća akcija je u subotu, 21. srpnja i nedjelju 22. srpnja, a akcije se nastavljaju toliko dugo dok se posao u skloništu ne dovrši. Molimo Vas javite nam se ako nam se možete pridružiti ovoj akciji, jedan ili oba dana ili neki drugi dan. Budite dio velikog hvalevrijednog projekta i pomozite svojim rukama mnogim psima.


Zašto je izgorjelo 10 000 svinja?

svinja
U velikom požaru koji je gašen satima 10 000 svinja je umiralo u agoniji u PIK-u Vinkovci, na „jednoj od najmodernijih farmi u Hrvatskoj”. Udruga Prijatelji životinja i 20 udruga iz Mreže za zaštitu životinja podnijele su kaznenu i prekršajnu prijavu protiv PIK-a Vinkovci zbog opravdane sumnje da nisu zaštitili živote svinja i poduzeli sve da se od požara spasi što veći broj nesretnih životinja.

x
x


Budućnost je bez uzgoja životinja radi krzna!

aktivisti u Beogradu
Performansom na glavnom beogradskom trgu smo iskazali podršku Zakonu o dobrobiti životinja Republike Srbije. Noseći prazne kaveze i prigodne poruke, poslali smo poruku suosećanja prema životinjama uzgajanim radi krzna. Prijatelji životinja su podržali stupanje odredbe o zabrani uzgoja životinja radi krzna na snagu 1. siječnja 2019. godine, nakon isteka dugog predviđenog prijelaznog razdoblja.

x


ZeGeVegemania 7. i 8. rujna!

ZeGeVege festival
U jeku nogometne manije i uspjeha najavljena je 11. po redu hrvatska Veganmania! Svi gurmani, avanturisti, pobornici zdravog načina života, ljubitelji prirodne kozmetike kao i svi ostali, pozvani su na 11. ZeGeVege festival održivog življenja! Desetak restorana u svojoj će ponuditi imati prefina i bogata veganska jela: od fast food opcija pa sve do tradicionalnih hrvatskih jela poput soparnika ili štrudli.

x


Blic vijesti


Vjerujemo da ste zadovoljni našim aktivnostima proteklih tjedana te nas očekuje još mnogo aktivnosti vezanih prvenstveno za poticanje provedbe novog Zakona o zaštiti životinja. Stoga vas molimo za financijsku pomoć te da podržite naš rad trajnim nalogom, donacijom i uplatom godišnje članarine i pomozite da sve ne ostane samo još jedno slovo na papiru.

Unaprijed hvala,

Vaši Prijatelji životinja

Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTubeu.