Ksenija Pajić i Amy za odgovorno skrbništvo

AnimaList br. 165

„Kad ljudi kažu: “Što mogu učiniti za životinje?”, ja im odgovaram: Nemojte ih jesti. To je prvi korak. Postati vegan je najbolja stvar koju možemo učiniti za životinje.” – James Cromwell, glumac

Dajte glas za kastraciju pasa i mačaka!

Neda, Dunja, Nina i Katarina: Dajte glas za kastraciju pasa i mačaka
Kampanji „Ili žmiriš ili si za kastraciju” pridružilo se čak 15 poznatih lica i pokazalo da je ova tema doista vrijedna pozornosti. Neda Parmać Klačar, Dunja Vejzović, Nina Ćorić i Katarina Strahinić su u novom videu progovorile o nužnosti da ne žmirimo na patnju brojnih napuštenih štenaca i mačića te se zalažu da gradovi i općine propišu trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka.

x
x


I privremeno udomljavanje je fora

Najmanjima je potrebna velika ljubav
Održana je ljetna akcija ˝Udomljavanje je fora˝ vođena sloganom ˝Najmanjima je potrebna velika ljubav˝ kako bi se promovirala mogućnost privremenog udomljavanja. Akcijom se poziva na privremeno udomljavanje pasa i druge načine pomoći napuštenim životinjama.

x
x


30. 6. – Zakonski rok za provedbu kontrole mikročipiranja

kazna zbog nemikročipiranja
Zakonom o zaštiti životinja propisano je da do 30. lipnja 2018. svi gradovi i općine trebaju provesti potpunu kontrolu mikročipiranja pasa, odnosno provjeriti jesu li svi psi na njihovu području označeni mikročipom. Velikom uplatnicom koju smo donijeli na zagrebački Trg bana Jelačića, jasno smo poručili svima da je bolje pridržavati se zakona i platiti 80,00 kuna mikročipiranje nego kaznu do 6.000,00 kuna.

x


Krankšvester u epizodi Cvak, cvak!

Osječki hip-hop dvojac je snimio video podršku za kampanju „Ili žmiriš ili si za kastraciju“ i uložio svoje zabavljačko glazbene resurse za pomoć Udruzi Pobjede kako bi se i u gradu Osijeku propisala obvezna kastracija. Već je 60 lokalnih zajednica u Hrvatskoj propisalo obaveznu kastraciju na svom području.

x
x


Zasuči rukave i pomogni psima u Čakovečkom skloništu!

akcija u Čakovcu
30. 6. 2018. održat će se još jedna radna akcija u najvećem skloništu za životinje u Hrvatskoj „Prijatelji”. Iz skloništa poručuju da im je i dalje potrebna pomoć veterinara i volontera, dragocjene donacije hrane, lijekova i građevinskog materijala, financijska podrška kao i pomoć u oglašavanju te privremenom i trajnom udomljavanju životinja.

x
x


Pas čipiran, skrbnik miran

Ksenija Pajić i kujica Amy
Glumica Ksenija Pajić i kujica Amy zaštitna su lica kampanje ‘’Obitelj na more, a pas na ulicu?!’’ kojom se promiče odgovorno skrbništvo. Slogan „Pas čipiran, skrbnik miran” naglašava bitnu temu ovogodišnje kampanje Prijatelja životinja, a to je zakonska obaveza mikročipiranja pasa. U kampanji su sudjelovale i simpatične njuške iz zagrebačkog skloništa u Dumovcu, Kani, Korlyja i Johnyja koji traže dom.

x


Vaših devet minuta, njihov cijeli život

Devet minuta u virtualnoj klaonici
U srijedu 27. lipnja 2018. od 10 sati prolaznici na Trgu bana Jelačića, uz pomoć naočala za virtualnu stvarnost, mogli su zakoračiti u klaonicu, a da zapravo nisu tamo. Oni koji su izdržali i pogledali cijeli film do kraja dobili su nagradu kao dodatni poticaj za prelazak na vegansku prehranu. Pogledajte film „IPigs”i na YouTube kanalu.

x
x


Blic vijesti


Vjerujemo da ste zadovoljni našim aktivnostima proteklih tjedana koje se sve više intenziviraju prvenstveno zbog poticanja provedbe novog Zakona o zaštiti životinja. Stoga vas molimo da podržite naš rad trajnim nalogom, donacijom i uplatom godišnje članarine i date nam mogućnost da zajedno uspijemo.

Unaprijed hvala,

Vaši Prijatelji životinja

Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTubeu.