Animalist br. 208

„Nadam se da će jednog dana ljudima biti stalo do svih životinja, a ne samo do onih ‘slatkih i umiljatih’.” – Joanne McArthur

Veži me ljubavlju, ne lancem

Peticiju za potpunu zabranu držanja na lancu je dosad potpisalo više od 50 000 ljudi. Zahvalili smo svima na podršci te smo zamolili građane da pišu Vladi na gradjani@vlada.hr i ministrici poljoprivrede na kabinet@mps.hr tražeći potpunu zakonsku zabranu držanja pasa na lancu”. Kampanju su podržale i mnoge poznate osobe poput Tereze Kesovije, Mie Dimšić, Ivane Delač, Ivana Penezića iz grupe Pravila igre, Dušana Bućana, Saše Lozara, Marije Omaljev, Zdenke Kovačiček i mnogih drugih.


Film Save Ralph

Javili smo da je je izašao animirani film „Save Ralph”, od Humane Society International, kao dio kampanje za konačnu zabranu testiranja kozmetike na životinjama. U njemu kunić Ralph opisuje svoju svakodnevnu rutinu kao jedan od brojnih „pokusnih kunića” u laboratoriju. Animiranom kuniću glas je posudio redatelj Taika Waititi, a ostala glumačka postava uključuje Rickyja Gervaisa, Zaca Efrona i dr. poznate glumce. Molimo sve da kupuju samo vegansku kozmetiku koja nije testirana na životinjama kako bi se konačno u potpunosti prestalo s testiranjem na životinjama, kako proizvoda tako i njihovih sastojaka.


Zemlju možemo spasiti veganstvom

Nakon dokumentarnog filma „Cowspiracy” koji se bavi industrijskim uzgojem životinja i kako on utječe na okoliš, izašao je novi dokumentarac „Seaspiracy”. Film priča o surovoj stvarnosti komercijalnog izlova riba i nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Povodom Dana planeta Zemlje 22. travnja, pozvali smo sve da pogledaju oba dokumentarca, prijave se na Vege izazov na www.veganopolis.net i promjenom prehrane izravno pomognu u zaustavljanju sustavnog uništavanja planeta nožem i vilicom.


I Udruga gradova za zabranu lanca

Udruga gradova čiji je cilj poticanje suradnje jedinica lokalne samouprave i promicanje zajedničkih interesa gradova u RH podržala je nacionalnu kampanju za „Za Hrvatsku bez pasa na lancu”. Naglasili su da se već se godinama zalažu za humaniji odnos prema životinjama, jačanje ovlasti komunalnih redara u zaštiti njihove dobrobiti, a posebno pri izricanju mjera i kazni počiniteljima raznih djela zlostavljanja i/ili nehumanog držanja životinja.


Blic vijesti


Unatoč silnom trudu i brojnim rezultatima, ne možemo nastaviti naš rad za životinje bez vaše kontinuirane financijske pomoći. Podržite nas trajnim nalogom, donacijom i uplatom godišnje članarine. I nekoliko kuna mjesečno može nam puno značiti. Hvala vam svima!

Vaši Prijatelji životinja

Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTube.