AnimaList br. 134

” ‘Što će mi mnoštvo žrtava vaših?’, govori Jahve. ‘Sit sam ovnujskih paljenica i pretilne gojne teladi. I krv mi se ogadi bikova, janjaca i jaradi… Ruke su vam u krvi ogrezle; operite se, očistite. Uklonite mi s očiju djela opaka.’ ” – Izaija I:11, 15-16


Blagdanski stol sa živom kokoši

Blagdanski stol sa zivom kokosi
Zajedno s udrugom Glas životinja pozvali smo na suosjećajnu proslavu blagdana. Kokoš Saša, spašena iz gunjske poplave, bila je model za plakat kojim poručujemo da je jedini suosjećajni način za imati kokoš na stolu taj da ju živu i zdravu pozovemo na večeru. U sklopu kampanje u javnost smo plasirali i blagdanske recepte kokoši Saše, za čiju izradu je potrebno 0% okrutnosti prema životinjama.

X


Psi za vješanje?

Psi za vjesanje
Zabrinuti zbog stanja u romskim naseljima u Međimurju, gdje se nalaze mnogi nezbrinuti, bolesni, gladni i izranjavani psi, zahtijevali smo reakciju od predsjednice Grabar-Kitarović, veterinarske inspekcije, Županijskog državnog odvjetništva i relevantnih ministarstava. Prisustvovali smo i na okruglom stolu u Čakovcu te zajedno s drugim udrugama posjetili jedno od romskih naselja, uvjerivši se u alarmantno stanje. Pogledajte odgovor Ministarstva poljoprivrede.

X


Dubrovnik policijom protiv pasa

Dubrovnik policijom protiv pasa
Upozorili smo na sramotnu situaciju u Dubrovniku, gdje su gradske vlasti uz pratnju policije, nasilno oduzele pse iz skloništa na Žarkovici, smatrajući da Grad treba hitno vratiti životinje te izgraditi sklonište za sve pse, uložiti u cijepljenje, kastraciju i udomljavanje. Briga je već 15 godina na volonterima, prema kojima je sada postupljeno kao prema kriminalcima.

X


Životinje nisu za pod bor!

Zivotinje nisu za pod bor
Apelirali smo na građane da ne poklanjaju životinje za blagdane. Postati skrbnik neke životinje velika je odgovornost na koju nisu svi spremni. Pozivamo na udomljavanje nezbrinutih životinja, umjesto kupnje, kojom se financira okrutna uzgajivačka industrija, a životinje pretvara u artikle. Ujedno smo naglasili važnost uvođenja tzv. Pozitivne liste.

X


Slavlje ili ratna zona

Slavlje ili ratna zona
Javno smo apelirali da se zabrani pirotehnika II. i III. razreda tijekom cijele godine. Ministarstvo unutarnjih poslova je, nakon više od 15.000 potpisa koje smo prikupili peticijom protiv pirotehnike, najavilo konkretne promjene, no i ove godine brojna djeca, odrasli i životinje i dalje trpe teške, a ponekad i fatalne posljedice eksplozija petardi.

X


Zajedno za dubrovačke i sve druge pse

Zajedno za dubrovacke i sve druge pse
Bili smo na prosvjedu ispred Ministarstva poljoprivrede, kojim je poručeno DOSTA nepoštivanju zakona od strane odgovornih institucija i gradskih uprava glede zbrinjavanja napuštenih životinja. Ozbiljnost situacije dobro ilustrira slučaj romskih naselja u Međimurju i nasilnog oduzimanja pasa iz azila Žarkovica.

X
X


Novogodišnja odluka za Vege izazov

Vege izazov
Pozvali smo na donošenje novogodišnje odluke o prelasku na veganstvo – najznačajnijem koraku za spas okoliša, životinja i ljudi koji svatko od nas može napraviti. Svi koji se do kraja siječnja prijave na Vege izazov ulaze u konkurenciju za osvajanje individualnog treninga s fitness trenerom Draganom Šurlanom i veganskog ručka!

X


Blic vijesti

Želimo Vam sve najbolje u novoj godini, te puno ljubavi, radosti i suosjećanja prema svim živim bićima.

Vaši Prijatelji životinja