AnimaList br. 133

”Kada ubijamo životinje da bismo ih pojeli, one na kraju ubijaju nas jer njihovo meso, koje sadrži kolesterol i zasićene masti, nikada nije bilo namijenjeno ljudima koji su po prirodi biljojedi.” – dr. William C. Roberts, urednik časopisa The American Journal of Cardiology


Slušaj svoje srce, a ne navike!

ZbogomKolinju
Porukom na jumbo-plakatima pozvali smo na odbacivanje nazadnih svinjokolja. Brutalno ubijanje osjećajnih bića nije prigoda za veselje, već je to barbarska navika koju treba napustiti. U sklopu kampanje objavili smo i kratki video usporedbe pasa i svinja.
X
X
X


Ovo je kolinje!

Kolinje
Javno smo reagirali potaknuti objavljivanjem fotografija klanja iz Siska, na kojima je vidljivo iživljavanje nad prestravljenom životinjom i kršenje zakona, zbog čega smo podnijeli i prijavu, a sve pozvali da odaberu suosjećajnu prehranu i podsjetili na Vege izazov.
X
X
X


Žilet-žica na Dan prava životinja

Zilet_zica
Međunarodni Dan prava životinja obilježili smo performansom na glavnom zagrebačkom trgu. Aktivisti okovani lancima izložili su kolut žilet-žice ukazujući na ranjavanja i smrt životinja. Osim na granici, životinje pate i unutar mnogih zidova, ograda i kaveza. Poziv protiv žilet-žice ujedno je poziv na odbacivanje bilo kakve okrutnosti prema živim bićima.
X
X


Meso istine u Samoboru

MeatTheTruth
Preko stotinu samoborskih srednjoškolaca pogledalo je besplatnu projekciju filma Meat the truth u sklopu kampanje Zeleni ponedjeljak. Film govori o pogubnom utjecaju stočarske industrije na globalni okoliš. Ako još niste, pogledajte film Meso istine.
X
X
X


Blic vijesti


Zajedno za sve životinje,

vaši Prijatelji životinja