AnimaList br. 126

“Svakoga dana četrdeset tisuća djece umire u svijetu zbog manjka hrane. Mi koji se prejedamo na Zapadu, koji životinje hranimo žitaricama u svrhu proizvodnje mesa, mi jedemo meso te djece.” – Thich Nhat Hanh, budistički redovnik, pjesnik, pisac i mirovni aktivist


Dani vrtića

Dani_vrtica_Bundek 
Sudjelovali smo na Danima vrtića na Bundeku te za razigrane najmlađe posjetitelje na našem štandu priredili Dječji kutić s igračkama i bojicama, a za roditelje organizirali nutricionističko savjetovanje o veganskoj prehrani s mag. nutricionizma Ivanom Šimić.

X

X

X


Sramotan lov lukom i strijelom

Lov_lukom_i_strijelom 
Reagirali smo dopisom Vladi na nazadni Nacrt prijedloga Zakona o lovstvu kojim se u Hrvatskoj želi dopustiti lov lukom i strijelom. Opovrgnuli smo sve navode predlagatelja kako lov lukom i strijelom ne uzrokuje nepotrebnu bol i patnju te da bi takva vrsta lova bila dobro proširenje turističke ponude. Osim nepotrebnog iživljavanja na životinjama, ovakav lov bio bi iznimno opasan i za ljude zbog nečujnosti predloženog oružja. Naše prijedloge izmjena Nacrta prijedloga zakona o lovstvu možete pročitati ovdje.

X


VegeSajam

 VegeSajam
Početkom lipnja održali smo 5. VegeSajam čiji je cilj upoznavanje građana i turista s ponudom i prednostima zdravih veganskih jela i proizvoda domaćih proizvođača i dobavljača. Na 5. VegeSajmu predstavili su se i hrvatski nositelji međunarodne V-oznake, koju Europska vegetarijanska unija (EVU) dodjeljuje proizvodima bez sastojaka životinjskog podrijetla. VegeSajmom ujedno je najavljen ovogodišnji ZeGeVege festival koji će se održati 4. i 5. rujna.

X


Blic vijesti


Do čitanja,

vaši Prijatelji životinja