AnimaList br. 132

Biti vegetarijancem kod nas podrazumijeva i nekonzumiranje mliječnih proizvoda i jaja jer su oni proizvodi mesne industrije. Ako prestanemo s konzumacijom, obustavit će se proizvodnja. – Thich Nhat Hanh, duhovni učitelj i aktivist


Ranjene životinje trebaju našu pomoć!

Ranjene_zivotinje
Pridružili smo se gradskom skloništu u Dumovcu i Noinoj arci, uz podršku Grada Zagreba, u zadnjoj ovogodišnjoj akciji ”Udomljavanje je fora”. Akcijom se poručilo da i ozlijeđene životinje zaslužuju novi dom i ljubav te se isticala nužnost odgovornog skrbništva i udomljavanja umjesto kupnje životinja.

X


Kraj uzgoja životinja za krzno u Nizozemskoj!

Nizozemska_krzno
Dok je u Hrvatskoj aktualna sramotna inicijativa da se unazađivanjem zakona dopusti uzgoj činčila, poslali smo dopis o senzacionalnoj pobjedi razuma i suosjećanja u Nizozemskoj koja je potpuno zabranila uzgoj kuna zlatica radi krzna, a za što su se zauzeli i nadležna ministarstva i državne vlasti. Zabrana uzgoja lisica i činčila radi krzna tamo je na snazi još od 2008. godine.
X


Glasaj i šalji dalje

Plakati
Prijavili smo prijedloge aktivističkih poruka na natječaj za jumbo plakate te vas molimo da nam pomognete skupiti dovoljno glasova kako bi poruke doprle do šire javnosti. Broj plakata za koje možete glasati je neograničen. Potrebno je samo kliknuti na srcoliku ikonicu uz riječ “glasaj” na službenoj stranici natječaja. Hvala vam!
X

X


Blic vijesti

 • Ponovno smo pisali Ministarstvu poljoprivrede vezano za Sklonište za životinje Pokupsko Cerje koje ubija zdrave životinje i sprječava udomljavanje. Zatražili smo inspekcijski nadzor rada skloništa i provođenje konkretnih zakonskih mjera.
 • Objavili smo intervju o farmskom uzgoju životinja i aktivizmu, koji smo dali tijekom nedavna posjeta skloništu Koki u Sloveniji.
 • Održali smo predavanje u OŠ Nikole Tesle u Zagrebu, gdje smo zainteresiranim petašima i osmašima govorili o tome da životinje nisu predmeti, već živa bića.
 • Ponovili smo i dopis gradonačelniku Rijeke, izražavajući svoje neslaganje s ignoriranjem zakonskih obaveza prema napuštenim životinjama i nedostatkom konkretne zainteresiranosti.
 • Našu reakciju zaslužila je i nova žica na slovenskoj granici, koja ugrožava kretanje i život životinja.
 • Ovim putem željeli bismo iskazati našu sućut zbog svih stradalih u terorističkim napadima, osuđujući nasilje bilo koje vrste, te ujedno dati potporu održanom Maršu solidarnosti.
 • Zahvaljujemo svima koji su pomogli donacijama i volontiranjem za izbjeglice, a zahvalu upućujemo i praonici rublja Mama iz Velike Mlake, koja je oprala deke za promrzle izbjeglice.
 • Izdvajamo novo na webu:
  a) fast food Vege fino i Leggiero bar na stranici Veganopolis.net
  b) Novi komentar o povoljnijim kastracijama
  c) Prava istina o eskimskoj prehrani
 • Posjetite našu stranicu Zeleni ponedjeljak i prijavite svoj e-mail za tjedno dobivanje ukusnih recepata i zanimljivih informacija.
 • Kako biste pomogli da pokret za prava životinja u Hrvatskoj raste, podržite naš daljnji rad pojedinačnim ili pravnim članstvom, što vam osigurava mnogobrojne popuste.
 • Osim donacijom, pomoći možete i volontiranjem u uredu ili od kuće, odabirom hrane AMI i proizvoda Vegefino, kao i na druge načine. Hvala.

Ovaj svijet može biti ljepše mjesto za sve. Sudjelujmo u promjeni zajedno!

vaši Prijatelji životinja