AnimaList br. 128

” Cijelom svojom dušom prezirem vivisekciju. Sva znanstvena otkrića okaljana krvlju nevinih za mene nemaju nikakva značaja.” – Mahatma Gandhi


Stvoriti zakone za životinje, a ne protiv njih

Degradacija_zakona
Opet smo uputili Ministarstvu poljoprivrede konkretne prijedloge za poboljšanje izmjena i dopuna Zakona o zaštiti životinja. Među njima valja istaknuti: zabranu držanja dupina u zatočeništvu, zabranu prodaje u trgovinama živih životinja namijenjenih ljudskoj prehrani, zabranu korištenja konja za izvlačenje drva, zabranu hvatanja i usmrćivanja glodavaca ljepilom, uvođenje Pozitivne liste, popisa životinja koje se smiju prodavati kao kućne životinje. Ponovili smo i svoje ranije argumentirane prijedloge, kao i argumente zašto se ne smije dopustiti uzgoj činčila radi krzna.


Zatvoreni u vrućem autu ljeti

Auto
Podržali smo edukativnu akciju repera IFEEL-a, pjevačice Ivane Kindl i novinara Domagoja Jakopovića Ribafisha, za koju se njih troje zatvorilo u auto po vrućem ljetnom danu. Time su željeli ukazati na smrtnu opasnost za vašeg četveronožnog prijatelja, ako ga ljeti ostavite samog u automobilu.

X
X
X


Njemačka, Češka i São Paulo protiv krzna

Lisica_krzno_Ceska
Etička klima u svijetu okreće se protiv krzna! Gornji dom njemačkog parlamenta usvojio je nacrt zakona kojim bi se u Njemačkoj zabranio uzgoj životinja radi krzna. Organizacija Humane Society pozvala je donji dom njemačkog parlamenta da prijedlog usvoji čim prije. Iako je Brazil bio jedan od najvećih proizvođača krzna od činčila, São Paulo sada zabranjuje i uzgoj i prodaju krzna. Također, nakon brojnih izvještaja aktivista tijekom kojih je ukazano na brojne nepravilnosti i loš tretman životinja na farmama krzna, građani Češke podržali su inicijativu da se uzgoj životinja radi krzna zabrani i u toj državi.


Osmi ZeGeVege festival održivog življenja

Zege
S ponosom smo najavili već 8. ZeGeVege festival koji će se ove godine držati 4. i 5. rujna (od 9 do 21 h, i od 9 do 19 h) na zagrebačkome Trgu bana Jelačića. ZeGeVege je dio europskog festivala Veganmania i kao takav jedan je od tri najveća veganska festivala u cijeloj Europi. I ove godine očekujemo preko 40.000 posjetitelja za koje smo priredili čak 90 štandova s veganskom i ekološkom ponudom proizvoda. Očekuju vas i razne degustacije, restorani, predavanja, radionice, glazbeni program, nagradna igra… Ne propustite posjetiti Festival i sudjelujte i ove godine u stvaranju veganske povijesti u Hrvatskoj!


Sramotne utrke magaraca

Magarac_utrke
Osudili smo utrke magaraca, koje se tijekom ljetnih mjeseci organiziraju u nekim primorskim mjestima, kao sramotan dio hrvatske turističke ponude. Osim što je ovakva vrsta zabave nakaradna zbog nerazmjera u veličini i težini jahača i životinje, organiziranjem ovakvih utrka krši se Zakon o zaštiti životinja jer se životinje tjera na njima neprirodno ponašanje te su one izložene stresu, nelagodi, boli i strahu.
X
X


Blic vijesti

Uživajte u godišnjem odmoru, 🙂

vaši Prijatelji životinja