AnimaList br. 123

“U mesožderu javlja se sućut nad krvavom pasjom strvinom samo zato, jer nije ‘apetitlih’, jer se ne da pojesti, kao isto tako odvratno razmesareno prasence, na primjer.”  – Miroslav Krleža


Kastracija spašava živote 

Kastracija_Rex
U subotu 28. 2. 2015. sudjelovali smo u simultanoj akciji u Zagrebu i Virovitici. Cilj ove akcije pod kampanjom ‘Udomljavanje je fora’ bio je promovirati kastraciju kao nužnu pomoć životinjama. Dobili smo podršku od gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Sandre Švaljek i komičara Marija Petrekovića. Potpisivala se i peticija za zabranu usmrćivanja napuštenih životinja u skloništima.


Veganski domjenak u Samoboru

Domjenak_Samobor
Nakon Zagreba, Samobor je drugi grad koji se priključio kampanji Zeleni ponedjeljak, kojom se potiče na biljnu prehranu barem jednom tjedno. Dana 9. 3. 2015. priredili smo veganski domjenak za gradonačelnika Samobora i njegove uzvanike. Prezentirali smo veganska jela u pripremi imanja Zrno i restorana Bio Bistro Zrno. Zeleni ponedjeljak dio je međunarodne kampanje koja se provodi u više od 30 zemalja svijeta.


‘Očistiti’ Europu od okrutnosti

Protiv testiranja
Europska koalicija za prestanak pokusa na životinjama (ECEAE), čiji smo članovi, 11. 3. 2015. na javnoj akciji u Londonu zatražila je zabranu testiranja sredstava za čišćenje na životinjama. Na okupljanju je prisustvovala i članica Udruge. Saznajte više o HCS-standardu i popisu tvrtki koje ne testiraju svoje proizvode na životinjama.

X

X


Blic vijesti

 • Ponosno najavljujemo da će se ovogodišnji ZeGeVege festival održati 4. i 5. 9. te vas pozivamo da ga posjetite u što većem broju.
 • U zagrebačkoj Osnovnoj školi kralja Tomislava održali smo zanimljivo druženje s djecom, uz projekciju filma Svi smo mi dio istog svijeta.
 • Naša dugogodišnja volonterka Anita Euschen bila je nominirana za nagradu Volonterski Oskar u 2015. godini. Između mnogih drugih aktivnosti kojima aktivno promovira prava životinja, Anita je i sudionica sastanaka organizacije Eurogroup i koalicije ECEAE.
 • Prijavili smo općinskom državnom odvjetništvu i lovnoj inspekciji Lovačko društvo Šljuka. Prema navodima jednog njihova člana, tijekom zabrane lova na divlje svinje nastrijelili su dvije trudne divlje svinje i još žive životinje prepustili psima.
 • Uputili smo dopis upravi trgovačkog lanca Metro, osuđujući proširenje njihove ponude i na meso divljih i egzotičnih životinja te iznijeli stav da ne treba poticati uzgoj divljih životinja uz već postojeći užas koji se događa životinjama na farmama.
 • Nakon konoplje&co. i Green Point se kao pravna osoba uključio u kampanju Zeleni ponedjeljak. Razne načine priključivanja provjerite na: www.zeleni-ponedjeljak.com.
 • Zahvaljujemo Goranu Pejakoviću koji za nas održava vrlo korisne radionice transformacijske komunikacije.
 • Izdvajamo novo na webu:
  a) Nadopuna Top ten liste negativaca;
  b) Izmjena u članku Kontakti;
  c) Nove rubrike u Čestim pitanjima i odgovorima;
  d) Članak o industriji proizvodnje vune;
  e) Članak o trudnoći i veganskoj prehrani.
 • Almatour j.d.o.o. i Pet shop Mačka pridruženi su popisu tvrtki koje daju popuste našim članovima. Uz mnoge popuste, napominjemo da svaki novi član dobiva i ukusni veganski ručak u restoranu Vegehop.
 • Zahvaljujemo svima koji su se odazvali našem pozivu za volontiranjem i aktivnim uključivanjem.
 • Naše edukacijske materijale možete besplatno naručiti putem e-maila i web-kataloga, kako biste educirali svoju okolinu o pravima životinja!
 • Molimo vas da ‘lajkate’ i dijelite objave na našoj Facebook-stranici i pomognete da što prije dosegne 10.000 zadovoljnih pratitelja. Provjerite i naš YouTube kanal na kojem stalno izlaze nove i zanimljive snimke.
 • Podržite ili barem posjetite večernje štandove četvrtkom i dnevne štandove subotom, koje vodi naša volonterka Sara Mešin (raspored je u web-kalendaru). Na večernjim štandovima možete pogledati dojmljive videoprojekcije, a na dnevnima pronaći zanimljive promotivne artikle.
 • Zahvaljujemo svima koji nas prate, kao i onima koji su nas podržali svojim članstvom i na druge načine, te pozivamo sve one koji to još nisu, da nas razvesele i učine ponosnima.

Zajedno smo jaki – upregnimo tu snagu za one čiji se glasovi ne čuju!

Vaši Prijatelji životinja