AnimaList Br. 63

‘Ako mi možemo prakticirati vegetarijanstvo, veganstvo, na cesti, onda ga vi možete prakticirati kod kuće. Nitko od nas četvero članova Rise Against ne jede meso.’ – Tim McIlrath, pjevač Rise Against


Ljetna vegetarijanska turneja

Želeći ukazati na slabu turističku vegetarijansku ponudu, ove smo godine od 11.-13. kolovoza održali ljetnu vegetarijansku turneju kada smo, držeći veganske degustacije, posjetili Zadar, Biograd, Šibenik i Split. Po svršetku naše ‘dalmatinske turneje’, 20. Kolovoza, posjetili smo i Poreč gdje smo s lokalnom udrugom Dharma također organizirali vegansku degustaciju. Potpisivala se i peticija za uvođenje vegetarijanskih obroka u javne institucije.


Dizajnom protiv krzna 2009

U suradnji s Fur Free Alliance i Humane Society International hrvatskoj javnosti objavili smo imena pobjednika za europsku i međunarodnu regiju natječaja ‘Design Against Fur’. I ove godine studenti iz Hrvatske ostvarili su zapažen uspjeh dobivši posebno priznanje (Andrej Radišić) i pohvalu žirija (Andrija Sarić). Nagrađene i pohvaljene plakate domaćih i stranih autora možete vidjeti na našoj web stranici ili kliknuvši ovdje.


Vijesti i najave

– Zbog kršenja Zakona o zaštiti životinja, trgovine životinjama Kokolo i Pet Centar iz Zagreba prijavili smo veterinarskoj inspekciji tražeći podizanje prekršajnog postupka protiv istih. Pozvali smo na bojkot trgovine životinjama i apelirali da se kupuje samo u trgovinama koje ne prodaju životinje.

– Od novosti na našem webu pogledajte Streetlight Manifesto i Modest Mouse u rubriciVideo spotovi i članak Uništenje na tanjuru. Ne zaboravite pogledati i naše ostale web projekte.

– 15. rujna pridružili smo se kolegama iz Sarajeva na akciji protiv zooloških vrtova pozivajući građane da ne podržavaju zatočavanje životinja, a 29. kolovoza sudjelovali smo na vegetarijanskom sajmu u Ljubljani.

– Pozivamo vas da nam se priključite na najvećem događaju godine, ZeGeVege festivalu, koji će se održati 18. rujna 2009. na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. U cilju njegove što bolje organizacije, trebat ćemo i vašu pomoć pa nam se slobodno javite ukoliko možete taj dan barem nekoliko sati odvojiti za volontiranje.

– Tijekom mjeseca rujna posjetite nas na našim informativnim štandovima srijedom u Rijeci i subotom u Zagrebu. Za više informacija o našim budućim aktivnostima i prosvjedima posjetite naš Kalendar aktivnosti.

– Pomoći nam možete i uplatom vaše godišnje članarine, a mi vam za zahvalu nudimo mogućnost ulaska u bubanj za veliku godišnju nagradnu igru. Osim ovih nagrada, članovima koji su platili članarinu šaljemo člansku iskaznicu koja omogućuje raznorazne popuste kojima se pridružila i Veterinarska ambulanta za male životinje AVA i klupski restoran udruge Natural iz Splita.

– Ne zaboravite: ljetne vrućine još uvijek traju pa stoga apeliramo na vas da životinjama ostavite zdjelice s vodom na pristupačnim mjestima.

Zahvaljujemo vam na čitanju i vidimo se uskoro na ZeGeVege festivalu!


Vaši Prijatelji životinja