AnimaList Br. 56

‘Između umorstva čovjeka i umorstva životinje samo je jedan korak!’ – Lav Nikolajevič Tolstoj


Dan protiv plastičnih vrećica

Na Dan protiv plastičnih vrećica, 19. prosinca, u zajedničkoj akciji s Lushem organizirali smo akciju u centru Zagreba ‘Plastičnim čudovištima protiv plastičnih vrećica’. Dva ‘čudovišta od plastičnih vrećica’ dijelila su građanima informativne letke i pozivala ih na potpisivanje peticije za zabranu plastičnih vrećica u Republici Hrvatskoj. Osim ove akcije držali smo i štandove na kojima se mogla potpisati peticija. Simboličnim ‘kićenjem’ jednoga stabla plastičnim vrećicama održali smo i akciju protiv plastičnih vrećica u Splitu.


Vijesti i najave

– Dali smo potporu odredbi u Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama grada Zagreba kojom se zabranjuje držanje životinja pojedinih opasnih i potencijalno opasnih vrsta.

– Na održanom izboru ‘Vidi web top 100’ za sto najboljih hrvatskih internetskih stranica, stranica www.prijatelji-zivotinja.hr uvrštena je po treći put među 10 najboljih u kategoriji ‘Znanost, obrazovanje i kultura’.

– Posjetili smo i Grad mladih gdje smo održali kratka predavanja uz video projekcije za djecu uzrasta 7 -14 godina o zaštiti i pravima životinja.

– Gostovali smo na Tribini za kulturu i znanost u knjižnici Bogdan Ogrizović s predavanjem ‘Ja prijatelj životinja’ u kojem se obrađivala tema prijateljstva između čovjeka i ostalih životinja.

– Prvo ovogodišnje druženje članova održalo se 10. siječnja i proteklo je u ugodnom ozračju i uz dobru klopu, a rezultiralo je novim poznanstvima i novim idejama za promicanje prava životinja.

– 31. siječnja pridružujemo se kolegama u Sarajevu na prosvjednoj povorci i performansu protiv ubijanja životinja zbog krzna, a 7. veljače sudjelujemo u prosvjedu protiv krzna u Mariboru.

– Ove godine veliki prosvjed protiv krzna održat će se 28. veljače. Molimo vas da već sada zabilježite ovaj datum i ne propustite prigodu da budemo glasni za one koje muče i ubijaju zbog vlastite raskoši.

– 14. ožujka stat ćemo ponovno ispred Kanadskog veleposlanstva tražeći prestanak pokolja tuljana i zalažući se za zabranu prodaje tuljanovog krzna u Europskoj uniji.

– Od novosti na webu pogledajte članak Jeste li rekli: ‘Dodaj mlijeko?’ i slikovnicu Što sve Ana zna… očuvanje prirode, a također imamo i prvi strip Život jedne krave. Iz našeg web kataloga izdvajamo nove magnete i kompostne vrećice za pseći izmet.

– Lagorda je nova tvrka na Bijeloj listi tvrtki koje svoje proizvode ne testiraju na životinjama, dok je na Bijeloj listi pet shopova dodana trgovina za kućne životinje VET CENTAR iz Rijeke.

– Pozivamo vas i ovoga puta da osobno pridonesete izgradnji prvog utočišta za zlostavljane životinje. Nazovite 060 600 500 (cijena poziva: 6,82 kn/min iz fiksne mreže, 8,21 kn/min s mobitela; PDV uključen u cijenu) ili uplatite iznos po želji na žiro račun 2360000-1101531137 (naznaka: utočište), devizni račun HR2023600001101531137 (2100203857) ili kreditnom karticom preko www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=853.

– Pozivamo vas i da posjetite Potok – Vegetarijanski centar na otoku Braču. Uz pomoć u održavanju centra, zainteresiranima je osiguran besplatan smještaj i ugodan odmor! Za više informacija obratite se Jenny Gage tj. posjetite web stranicu www.vegpot.com.

– Također vas pozivamo da postanete članom Udruge i da dignete svoj glas za one koji se ne mogu izboriti za sebe. Na taj način ćete moći uživati u popustima koje smo osigurali za sve članove koji uplate članarinu. Ukoliko ste već član molimo vas ispunite obrazac o promjeni podataka, koji sada sadrži i dodatni upitnik, kako bismo obnovili bazu članova i imali sve relevantne podatke.


Više o našim akcijama i informativnim štandovima možete saznati u našem Kalendaru aktivnosti.

S nadom da ćemo zajedničkim snagama i tijekom 2009. g. učiniti puno toga dobroga za životinje, srdačno vas sve pozdravljamo i još jednom vam želimo svako dobro.

Vaši Prijatelji životinja