Animalist br. 203

„Znanost koja ne obuhvaća sva živa bića kao ravnopravna daleko je opasnija od bilo kojeg virusa! “ – Steve Simmons

Prijedlozi vezani za rad skloništa Dumovec

Sudjelovali smo na sastanku Grada Zagreba na temu nalaženja zajedničkog rješenja za životinje u Skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu. S ciljem pomoći gradu Zagrebu i njegovu skloništu, a prvenstveno životinjama, predali smo gradonačelniku Bandiću prijedloge koje smo sastavili te informirali o problemima u radu mnogih skloništa u Hrvatskoj.Povijesni trenutak: Petarde konačno zabranjene!

Naše godinama dugo i intenzivno lobiranje za zabranu petardi urodilo je plodom! Saborski zastupnici jednoglasno su podržali zabranu petardi i redenika kategorija F2 i F3 kategorije. Nažalost, nisu prihvaćeni amandmani da se uporaba ostale bučne pirotehnike iz tih kategorija dopusti samo u razdoblju od 31. prosinca do 1. siječnja, no naši napori da se sva bučna pirotehnika zabrani neće stati.


Najguglanija jela u veganskom ruhu

Izašla je lista najtraženijih jela na internetskim tražilicama, a mi smo ih odlučili pripremiti isključivo od namirnica biljnog podrijetla te izradili odličnu kuharicu za sve. Ujedno smo osmislili dinamičnu i edukativnu radionicu kuhanja u kojoj su dvije vrsne kuharice pripremile svima dobro poznata i omiljena jela u veganskom ruhu. Radionicu možete u cijelosti pogledati ovdje.Zabranimo jednokratnu plastiku!

Pozvali smo javnost da sudjeluju na savjetovanju sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga zakona o gospodarenju otpadom kako bi podržala zabranu laganih plastičnih vrećica i ukidanje jednokratne plastike. Još 2008. godine pokrenuli smo kampanju za zabranu plastičnih vrećica i kroz godine raznih aktivnosti zalagali se za konkretne zakonske odredbe. Naplata laganih plastičnih vrećica nije značajno utjecala na smanjenje njihove uporabe, zbog čega je jedino rješenje njihova potpuna zabrana.


Pomozimo životinjama u skloništima tako da ih udomimo

Pozvali smo sve da pomognu isprazniti skloništa u Hrvatskoj i spase nekoj životinji život tako da ju udome. Naglasili smo važnost mijenjanja svijesti o tome da životinje nisu stvari i ne bi smjele biti predmet trgovine. Usprotivimo se prodaji životinja i potaknimo sve na udomljavanje psa ili mačke kako bismo pomogli i udomljenoj životinji i onoj koja dobiva njezino mjesto u skloništu.Umjesto petardi, pomoć stradalima u potresu!

Pozvali smo sve da pri dočeku Nove godine ne koriste petarde i drugu bučnu pirotehniku iz obzira i poštovanja prema žrtvama potresa u Petrinji, Glini, Sisku i drugim teško pogođenim područjima središnje Hrvatske. Otvorili smo i posebnu stranicu s korisnim informacijama za sve koji traže ili nude pomoć za ljude i životinje stradale u potresu.Suosjećanje kao novogodišnja odluka

Uvijek ima vremena za dobre odluke. Upoznajte svoje poznate da se izborom veganstva kao načina života postaje boljom osobom jer se čini dobro drugima, spašavaju se životi mnogih životinja koje čekaju smrt u klaonicama ili onih koje izumiru zbog klimatskih promjena, spašavaju se životi mnogih ljudi diljem svijeta koji svakodnevno umiru od gladi, a ujedno se pospješuje i osnažuje vlastito zdravlje i stvara osjećaj sreće i zadovoljstva.

Blic vijesti


Pogledajte nova videa na našem youtube kanalu:


Hvala svima koji nas podržavaju na bilo koji način! Molimo vas da zamolite i svoje bližnje i poznate da doniraju ili uplate godišnju članarinu te im objasnite koliko je i takav način podrške iznimno bitan i nužan za daljnje djelovanje i promjene koje svi želimo.

Uz iskrene želje za sretnu 2021. godinu, puno vas pozdravljaju vaši

Prijatelji životinja

Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTube.