Animalist br. 198


„Mliječna industrija nije održiva te je užasmo okrutna prema kravljem reproduktivnom sistemu. Osim toga, prelaskom na biljne alternative vaša koža i imunitet će vam biti zahvalni.”
– Evanna Lynch

Ingrid i Luka pozivaju na udomljavanje

Ingrid Divković i Luka Budak, par iz showa „Brak na prvu”, posjetili su Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu kako bi pozvali sve na udomljavanje životinja umjesto njihove kupnje. Nastavak je to njihova angažmana kroz kampanju „Obitelj na more, a pas na ulicu?!” koju provodimo već 18 godina, u sklopu koje su na vizualima jumbo plakata poručili: „Ljubav na prvu pronađi u skloništu!”U šibenskom skloništu umire svaki peti pas!

Više od 50 udruga Mreže za zaštitu životinja ogorčeno je nedjelovanjem veterinarske inspekcije, čak i nakon višegodišnjih uzastopnih prijava. U svibnju smo zatražili inspekcijski nadzor u skloništu iz Šibenika, zbog velikoga broja ugovora o zbrinjavanju napuštenih pasa, nakon čega je veterinarska inspekcija i u ponovljenom nadzoru utvrdila da nema nepravilnosti iako je smrtnost pasa veća od nevjerojatnih 20 %.NE pecanju na plažama!

U sklopu kampanje „Poštujmo naše more”, koju smo pokrenuli 2018. godine održano je niz aktivnosti kako bi se educiralo građane Hrvatske i turiste o poštovanju našega mora i života u njemu. Jedan od problema koji se želio istaknuti jesu mučni prizori pecanja uz obalu u vrijeme turističke sezone te ribe i ostale morske životinje koje polako umiru na suncu na našim plažama.Veganstvom protiv debljine i Covida-19

Nakon što su stručnjaci upozorili da pretile osobe imaju povećan rizik od smrti ili teškog oblika Covida-19, podsjećamo da biljnom prehranom lakše i brže gubimo kilograme, a ujedno gradimo snažan imunitet. Istraživanja su već dokazala da se veganskom prehranom može smanjiti i rizik od kardiovaskularnih bolesti i moždanog udara, raka debeloga crijeva, pluća i prostate, zatajenja bubrega, dijabetesa, osteoporoze i drugih bolesti, kao i sniziti krvni tlak i razina kolesterola u krvi.


Pokrenut Super Izazov 22!

Ako želite iskušati veganstvo na 22 dana s grupom ljudi baš poput vas, treba vam pozitivno i podržavajuće okruženje, pitate se što jesti prije vježbanja, kako dobiti dovoljno željeza ili bjelančevina ili kako veganska prehrana pozitivno utječe na vaše zdravlje, onda je Super Izazov 22 za vas! Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem prijavnice na www.superizazov22.com. Ne propustite ni popularni Vege izazov koji se nalazi na www.veganopolis.net.


11. i 12. rujna održat će se ZeGeVege!

U samome srcu Zagreba, na Trgu bana Jelačića, u petak 11. rujna od 8 do 21 sat i 12. rujna 2020. od 8 do 20 sati, održava se 13. po redu ZeGeVege festival održivog življenja. Ovogodišnji ZeGeVege festival zasjat će u punom sjaju istodobno poštujući sve propisane protuepidemijske mjere. Posjetitelje ZeGeVegea dočekat će edukativna predavanja te brojni izlagači biljne hrane, ekoproizvoda, kozmetike koja nije testirana na životinjama, štandovi s različitom literaturom, kao i restorani s ponudom ukusnih veganskih jela za sve one koji se odmah požele počastiti.


Okrenuli leđa medvjedima i zakonu!

Javili smo da je, razočarana i ogorčena (ne)postupanjima nadležnih tijela, organizacija FOUR PAWS u srpnju prekinula suradnju s Ministarstvom poljoprivrede. Jedina obaveza nadležnih institucija je bila zapljena nezakonito držanih medvjeda u privatnom zatočeništvu, no ne samo da to nije učinjeno nego su godinu dana kasnije legalizirani prekršitelji.Blic vijesti


Hvala vam svima na donacijama

Vaši Prijatelji životinja

Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTube.