Veganske blagdanske delicije

AnimaList br. 158

„Naš video svjedoči kako je lako napraviti ukusan blagdanski objed zbog čega nije patila nijedna životinja. Životinje se, baš kao i mi, rađaju s potrebom za ljubavlju, toplinom, igrom i prijateljstvom, no umjesto toga mi ih odvajamo od majki, režemo im kljunove, repove i rogove, zarobljujemo, ponižavamo, nasilno trpamo u kamione i naposljetku im režemo vratove. Dopustite da ovi blagdani budu radosni i za životinje te se okušajte u kuhanju jela bez životinjskih sastojaka. Želimo vam suosjećajnu novu godinu!” – Anita Petrović, aktivistica za prava životinja

Biti bolji prema životinjama

Djevojcica i kunic
Bližimo se ulasku u 2018. godinu. To je dobar trenutak za planiranje pozitivnih promjena koje možemo unijeti u svoj život, ali i živote drugih. Pročitajte naše prijedloge za novogodišnju odluku koja može pomoći onima koji svakodnevno pate.

x
x
x


Veganski Božić

Veganski Božić
Udruženi s Anitom Petrović iz skupine aktivista Vegan Thugzi i Mislavom Skrepnikom iz Facebook-zajednice Snaga bilja, objavili smo ukusne videorecepte! Jela prikazana u videoreceptu „Ma šta vegani jedu za Božić“ su: juha od graha sa zvjezdicama, pečenka od sejtana punjena povrćem uz karameliziranu mrkvu i prokulice, mlinci posluženi uz umak od gljiva, francuska salata i makovnjača. Tko kaže da blagdanska trpeza ne može biti ukusna i bez nasilja nad živim bićima?!

x


Stop teroru petardama

Stop teroru petardama
I ove godine podsjećamo na nužnost zabrane pirotehnike kako bi se zaštitile životinje i djeca te kako bismo imali siguran ulazak u novu godinu. Iako su povećane kazne za nedopušteno korištenje pirotehničkih sredstava do 15 tisuća kuna, mi se i dalje zalažemo za potpunu zabranu pirotehnike kategorije F2 i F3 tijekom cijele godine i pozivamo sve da nam se pridruže.

x
x


Blic vijesti

 • Održali smo sastanak s predstavnicima Policije vezano za udomljavanje pasa iz skloništa i zajedničko promicanje odgovornog skrbništva.
 • Gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari uputili smo dopis vezano za ponovno pojavljivanje vepra na području grada Splita apelirajući da se zaustavi nepotrebna panika i stvaranje neprijateljstva prema vepru i ostalim divljim životinjama.
 • Pridružili smo se reakcijama građana zbog životinja koje sudjeluju u predstavi „Žive božićne jaslice – Advent u Zagrebu” i apelirali da Zagreb i ostali gradovi turističke atrakcije osmišljavaju bez iskorištavanja životinja.
 • Oštro smo osudili „utapanje“ psa u tekućini bez dušika u pokusu koji su ruski znanstvenici izveli pred srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, a koji je osudila i svjetska javnost.
 • Osudili smo i čin vukovarskog pedijatra koji je tek rođene psiće bacio na obalu Vuke.
 • Novo na webu i internetu:
  a) Na www.prijatelji-zivotinja.hr/zakon2017 dodali smo dopis Ministarstva poljoprivrede oglasnicima vezano za zabranu prodaje pasa bez mikročipa.
  b) Pogledajte novosti na Top listi pozitivaca i negativaca.
  c) Pogledajte snimku saborske rasprave u sklopu koje je progovoreno o veganstvu, odnosno što se događa životinjama koje se svaki dan diljem svijeta iskorištavaju radi hrane.


  Sa stupanjem na snagu novog Zakona o zaštiti životinja predstoji nam golem i uporan rad na poticanju njegove provedbe. Donacijom i uplatom godišnje članarine dajete nam mogućnost da zajedno uspijemo. Saznajte ovdje na koje sve načine možete pomoći. Hvala!

  Želimo vam sve najbolje u novoj 2018. godini!

  Vaši Prijatelji životinja

  Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTubeu.