AnimaList br. 154

„Životinje maltretiraju na načine koje nisam mogla niti zamisliti. Vjerujem da je to u pozadini svega lošega u društvu – sve možete ‘zahvaliti’ okrutnosti nad životinjama.” – glumica Edie Falco

Sabor izglasao novi zakon za životinje!

Zakon o zastiti zivotinja
Nakon našeg 15-godišnjeg truda i velikog angažmana udruga za zaštitu životinja i građana, na Međunarodni dan zaštite životinja Hrvatski sabor izglasao je novi, bolji i napredniji Zakon o zaštiti životinja! Cijelo izglasavanje popratili smo i dočekali ispred Sabora prigodnim transparentima, a koje sve pozitivne promjene donosi novi Zakon pročitajte ovdje.

x


Gucci odbacuje krzno!

Gucci odbacuje krzno
Nakon Armanija i Huga Bossa, i Gucci se odlučio za humaniju modu! Vodeća modna kuća Gucci više neće koristiti životinjsko krzno.

x
x
x
x


Svjetski dan životinja s farma

Svjetski dan zivotinja s farma
Povodom Svjetskog dana životinja s farma održali smo 2. listopada performans u kojemu je 20 aktivista ležalo prikazujući „nevidljive” životinje. Na sebi su imali fotografije životinja iz uzgoja pokazujući prolaznicima na koji način meso, mlijeko i jaja dolaze na naše stolove te zašto su klaonice i farme skrivene od pogleda ljudi. Pogledajte dojmljive fotografije ovdje.

x
x


Vege piknik na Bundeku

Vege piknik
U suradnji s Gradom Zagrebom i ove godine obilježili smo Međunarodni dan zaštite životinja na zagrebačkom Bundeku uspješnim Vege piknikom uz kojega su svi uživali u veganskoj hrani i informirali se o načinima pomoći životinjama.

x
x
x


Blic vijesti

  • U sklopu izložbe „O životinjama i ljudima” u zagrebačkom Etnografskom muzeju, Vedran Romac održao je predavanje „Nevidljive životinje, nevidljivi ljudi” kako bi istaknuo povezanost etike prema životinjama i našeg načina prehrane.
  • Pozivamo vas na predavanje „Dokazi za veganstvo” Phila Nicozisisa, koje će se povodom Svjetskog dana hrane i Svjetskog dana siromaštva održati u srijedu 18. 10. 2017. u 18 sati kod nas u Jurišićevoj 25.
  • Sa skorim stupanjem na snagu Zakona o zaštiti životinja predstoji nam golem i uporan rad na poticanju njegove provedbe. Jednokratnom ili mjesečnom donacijom i uplatom godišnje članarine dajete nam mogućnost da zaposlimo još jednu osobu u Udruzi, koja bi se bavila isključivo provedbom Zakona. Saznajte ovdje na koje načine možete pomoći vašim iznimno važnim donacijama i članarinama.

  • Hvala vam na ljubaznoj podršci, članstvu i redovitom praćenju te uključivanju u naše aktivnosti!

    Vaši Prijatelji životinja

    Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTubeu.