AnimaList br. 147

Podrška povodom Dana žena

    da24dec9-0b78-44ec-be7d-5bdf6cf5ccd6 
Povodom Dana žena ukazali smo na povezanost borbe za ženska prava i borbe za prava životinja. Životinje su tek objekti koje ljudska vrsta može podčinjavati, zlostavljati i ubijati samo zato što ima moć, a pritom im oduzima identitet i negira sposobnost osjećanja boli i patnje. Mesna i mliječna industrija te industrija jaja temelje se na brutalnom iskorištavanju ženskog reproduktivnog sustava. Put prema svijetu koji je pravedan obuhvaća borbu protiv svakog oblika nasilja i iskorištavanja.

x
x


Plastične vrećice neće biti besplatne!

    image_2_11337 
Kako je predviđeno novim prijedlogom Pravilnika o ambalaži, plastične vrećice počinju se naplaćivati u Hrvatskoj od 2019. godine. U sklopu kampanje protiv plastičnih vrećica koju vodimo od 2009., uz podršku Zelene akcije i drugih udruga, pozdravili smo naplatu te pozvali Ministarstvo da naplatom obuhvati i vrećice na odjelima voća i životinjskih proizvoda jer nijedna vrećica nije besplatna. Također, zatražili smo postavljanje adekvatne fiksne cijene vrećica i uvođenje zabrane od 2018. godine.

x
x


Životinje u transportu

transportkrava
Europski parlament zgrozio se nakon objave šokantnih snimaka brutalnog zlostavljanja životinja u međunarodnom prijevozu. Organizacije za zaštitu životinja ističu da je okrutnost standardna praksa u prijevozu životinja i traže zabranu. Peticiju za zabranu prijevoza možete potpisati na stranici #StopTheTrucks.
x
x
x


Kampanja Divlji život grada

image_2_11355
Divlje životinje i ljudi mogu i trebaju živjeti u skladnom suživotu – poruka je kampanje „Divlji život grada – u suživotu s divljim životinjama u kojoj sudjelujemo sa Skloništem za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu i Gradom Zagrebom. Naime, u gradovima se mogu vidjeti mnogobrojne vrste divljih životinja –  lisice, lasice, kune zlatice, ježevi i vjeverice te velik broj ptica koje trebaju naše razumijevanje i pomoć.

x
x+


Svjetski dan bez mesa

    17157373_1425238110861365_7635830270031650077_o         
 Povodom Svjetskog dana bez mesa, koji se diljem svijeta obilježava na prvi dan proljeća, ostvarili smo suradnju s picerijama i potaknuli ih da u svoju ponudu uvrste vegansku pizzu. Organizirana je i akcija na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, gdje su ukusne i zdravije pizze, bez životinjskih sastojaka, privukle brojne sladokusce, a dostupne su u picerijama u Zagrebu, Splitu i Osijeku.

x
x
x


Konji u Oroslavju

image_2_11417
Zatrpani smo e-mailovima i pozivima svih zgroženih zbog saznanja o očajnoj situaciji u kojoj se nalaze neishranjeni konji na farmi u Oroslavju. Primili smo i fotografije na kojima je vidljivo stanje konja, a prema izjavama „vlasnika”, očito je da je udomljavanje konja jedino dugoročno rješenje.

x
x


Udomljavanje je fora

image_2_300
Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održana je prva ovogodišnja akcija Udomljavanje je fora, koju već godinama vrlo uspješno organiziramo u suradnji sa Skloništem za nezbrinute životinje u Dumovcu. Tema ove akcije bio je suživot s divljim životinjama. Cilj akcije je potaknuti na udomljavanje, a ne kupnju životinja.

x
x
x


 Blic vijesti