veganstvo svima dobro stoji - ZeGeVege festival

AnimaList br. 151

“Veganstvo nam svima može otvoriti nove vidike i učiniti prehranu zdravijom i raznolikijom pomažući pritom i okolišu i životinjama. Stoga budite znatiželjni i iskoristite svaku priliku da uz veganska jela i proizvode učinite svoj život savjesnijim i zanimljivijim.” – Igor Barberić

Dođite na 10. ZeGeVege festival!

ZeGeVege festival
8. i 9. rujna treba biti u Zagrebu jer je tada 10. jubilarni ZeGeVege festival! Dvodnevna veganska fešta u sklopu međunarodne Veganmanije otvorena je za svakoga. Više od stotinu izlagača s bogatom ponudom, brojni predavači i plesne skupine dolaze samo zbog vas. Pogledajte najavni video i navratite zbog njih!

x
x


Zakon o lovstvu na javnoj raspravi!

ubijena kujica Korina
Ministarstvo poljoprivrede ponovno sluša vox populi! Nakon javne rasprave 2015. godine i velikoga protivljenja građana ubijanju pasa i mačaka u lovištima te uvođenju lova lukom i strijelom, novi Nacrt Prijedloga Zakona o lovstvu uvažava obje zabrane! Pročitajte što smo zahtijevali i što svi očekujemo nakon održane nove javne rasprave!

x
x


Zakon o eksplozivnim tvarima

Preplašeni pas
Nakon dugogodišnje kampanje protiv blagdanskih petardi, postigli smo male pomake! Novi Zakon o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja zabranjuje nabavu i uporabu petardi i redenika iz kategorije F3 te pirotehničkih sredstava kategorije F4, P1, P2, T1 i T2 za osobne potrebe. Pirotehnička sredstva kategorije F2, F3, T1 i P1 nije dozvoljeno koristiti u zatvorenim prostorima i gdje se okuplja veći broj građana, a propisana je i starosna dob iznad 18 godina za kupnju i uporabu pirotehničkih sredstava kategorije F2 i F3. Unatoč ovim promjenama, smatramo to tek prvim korakom te ćemo se i dalje zalagati za potpunu zabranu nabave i uporabe pirotehničkih sredstava kategorije F2 i F3 tijekom cijele godine.


Veganstvo svima dobro stoji

Veganstvo svima dobro stoji
Ako ne vjerujte, provjerite na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu! Kao najavu ovom međunarodnom eventu, manekenka Ana Laura Kapetanović pozirala je za naše plakate u predivnoj haljini od povrća Đurđice Vorkapić, dizajnerice i vlasnice brenda HIPPY GARDEN. Pročitajte što su tom prigodom izjavile i što svima poručuju te kako dobro izgledaju jumbo plakati.

x


Blic vijesti

 • Poslali smo dopis gradonačelniku Splita sa zamolbom da se zauzme za slobodnoživuće paunove u gradu. Većini građana oni ne smetaju te ne postoji siguran način da ih se preseli s lokacije koja je njihov dugogodišnji dom, a predstavljaju zaštitni znak toga dijela grada, rado viđen od domaćeg stanovništva, kao i turista.
 • Prijavili smo slučaj bacanja psa sa šestog kata u Kutini, od čega je preminuo, i slučaj pet praščića koji su već dva mjeseca zatvoreni u starom kombiju. Obaviješteni smo da je veterinarska inspekcija izašla na teren.
 • Još jednom skrenuli smo pozornost na divlje zatočavanje u raznim „zootvorima“ diljem Hrvatske. Ministarstvu poljoprivrede prijavili smo Ugostiteljski objekt „Anita” u Zatonu Obrovačkom, a brzom i pohvalnom reakcijom veterinarska inspekcija zabranila je daljnje izlaganje životinja i naredila liječenje bolesnog noja i ždrala te se nadamo daljnjim koracima.
 • Svim županijama, gradovima i općinama poslali smo dopis gdje im besplatno nudimo vizuale kampanje „Obitelj na more, a pas na ulicu?“ usmjerene na obavezno mikročipiranje te pripremu za letak o zakonskim obvezama skrbnika pasa kako bi ih otisnuli i podijelili svojim građanima uz račune za komunalnu naknadu ili na druge načine.
 • Češki predsjednik Miloš Zeman potpisao je amandman na češki Zakon o zaštiti životinja kojim se u Češkoj Republici zabranjuje uzgoj životinja radi krzna! Zabrana uzgoja životinja za krzno treba stupiti na snagu u Bosni i Hercegovini sljedeće godine i potom u Srbiji 2019. godine.
 • Novo na webu
  a) Novi pravni članovi: Myprotein, Priroda i društvo, Adhara.
  b) Novi nositelji V-oznake: Termo-pak, Zdrava navika, Protect Pharma.

 • Hvala vam svima na nužnoj nam podršci, članstvu i redovitom praćenju te uključivanju u naše aktivnosti. Uživajte u ljetu i pamet u glavu; trebamo vas žive i zdrave na ZeGeVegeu!!! 😀

  Vaši Prijatelji životinja

  Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTubeu.