ZeGeVege festival

AnimaList br. 153

„Ono što kao ljudska vrsta radimo svijetu, zagađenje koje nastaje zbog krava koje se uzgajaju, nevjerojatno je. Kažu da proizvodimo više emisija štetnih plinova na taj način nego automobilima i zrakoplovima, što je ludo i za pomisliti. Okrutnost je strašna, a ja ne želim to podržavati i želim živjeti zdravijim životom.” – Lewis Hamilton, vozač i trostruki svjetski prvak Formule 1

Zakon prošao drugo saborsko čitanje!

Zakon o zastiti zivotinja
Nakon više od deset godina truda, 21. rujna dočekali smo drugo čitanje Prijedloga Zakona o zaštiti životinja koje je pokazalo da ovaj zakon donosi dugo očekivane promjene u zaštiti životinja u Hrvatskoj! Najveću pozornost dobila je odredba o prestanku ubijanja životinja u skloništima. Saborski zastupnici uime svojih klubova jednoglasno su pohvalili i podržali Prijedlog Zakona te iskoristili drugo čitanje za predaju amandmana za njegovo poboljšanje. Pročitajte više ovdje.

x


Svi na 10. ZeGeVege festivalu!

ZeGeVege festival
8. i 9. rujna održali smo jubilarni 10. ZeGeVege festival! Brojni posjetitelji uživali su u lijepom vremenu, ugodnom i pozitivnom ozračju, degustiranju veganskih prehrambenih proizvoda i na licu mjesta spravljenih obroka. Poslušali su i dvadesetak predavanja i radionica kuhanja te uživali u zabavnom programu plesnih skupina iz Hrvatske i inozemstva. Dojmovi su i više nego dobri, pohvale stižu sa svih strana, a mi već lagano razmišljamo kako 2018. ponoviti ovogodišnji uspjeh! Hvala svima, a posebice našim volonterima bez kojih ZeGeVege ne bi mogao biti održan! Pogledajte foto galerije: Facebook, Prijatelji životinja i video uradak Marina Rendića.


100 000 pasa necijepljeno i bez mikročipa

Psi bez mikrocipa
Povodom Svjetskog dana borbe protiv bjesnoće upozorili smo da više od 100 tisuća pasa u Hrvatskoj nije cijepljeno ni mikročipirano. Također, pozvali smo na potpisivanje peticije za regulaciju i kontrolu obaveznog cijepljenja pasa protiv bjesnoće i na važnost provedbe zakonskih obaveza.

x
x


Budućnost mode je bez krzna

buducnost je bez krzna
Osmišljen je novi vizualni identitet i web-stranica Trgovina bez krzna povodom više od 750 tvrtki članica. Ovaj program provodi se u više od 20 zemalja od 2002. godine, a mi smo se priključili organizaciji Fur Free Alliance (FFA) prije pet godina. Pogledajte popis trgovina koje ne prodaju krzno.

x
x


Udomljavanje i edukacija su fora!

Udomljavanje je fora
Subotnja akcija „Udomljavanje je fora”, održana u suradnji s Gradom Zagrebom i azilom Dumovec, ovaj put imala je za temu edukaciju od najmlađe dobi o suosjećanju prema našim životinjskim prijateljima. U tu svrhu vrtićima i školama besplatno nudimo film „Svi smo mi dio istog svijeta”.

x
x


Svjetski dan vegetarijanstva 1. 10.

Svjetski dan vegetarijanstva
Listopad se diljem svijeta obilježava i slavi zeleno kao mjesec vegetarijanstva počevši s 1. 10., Svjetskim danom vegetarijanstva, i završivši s 1. 11., Svjetskim danom veganstva. Zašto ga i vi ne biste obilježili kušajući ove divne recepte i tako se priključili našem Vege izazovu?

x
x


Blic vijesti

 • Tvrtka SPAR Hrvatska pridružila se svjetskoj kampanji Meatless Monday snižavanjem cijena svih Veggie proizvoda svakoga ponedjeljka za 10 %. U Hrvatskoj se Meatless Monday obilježava kao Zeleni ponedjeljak s ciljem poticanja konzumiranja namirnica isključivo biljnoga podrijetla barem jedan dan u tjednu. Predbilježite se za dobivanje mjesečnog newslettera!
 • Kao zahvalu za dobro odrađen posao na ZeGeVegeu, pripremamo druženje volontera u petak 29. 9. od 17 sati u Jurišićevoj 25. Dobrodošli su svi koji nas na bilo koji način podržavaju ili žele pomoći, a jednako je tako s vama dobrodošla i fina veganska klopa! 🙂
 • Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u performansu povodom Dana životinja s farma koji, u suradnji s organizacijom Farm Animal Rights Movement, organiziramo na glavnom zagrebačkom trgu 2. listopada.
 • Pozivamo vas na Vege piknik na jezeru Bundek koji organiziramo u suradnji s Gradom Zagrebom 7. listopada u sklopu Međunarodnog dana zaštite životinja.
 • Pozivamo vas na predavanje Vedrana Romca „Nevidljive životinje, nevidljivi ljudi”, koje će se 10. listopada u 18 sati održati u Etnografskom muzeju u Zagrebu.
 • Pročitajte novi članak na webu Pčele ili med!

 • Hvala vam na ljubaznoj podršci, članstvu i redovitom praćenju te uključivanju u naše aktivnosti. Vidimo se u novim akcijama i podvizima!

  Vaši Prijatelji životinja

  Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTubeu.