10 razloga za 10 godina ZeGeVegea

AnimaList br. 152

“Prelazak na veganstvo definitivno je najbolja odluka koju sam donijela i svakodnevno uživam u spoznaji da zbog mojih okusnih pupoljaka nije nastradalo nijedno svjesno i osjećajno biće. Osim golemih zdravstvenih prednosti takve prehrane, svima laska biti mirne duše i čiste savjesti. Veganstvo uistinu svima dobro stoji.” – Ana Laura Kapetanović

10 razloga za 10 godina ZeGeVegea

10 razloga za 10 godina ZeGeVegea
Tjedan dana prije ZeGeVegea 10 aktivista prikazalo je zašto je veganstvo korisno za sve. Prolaznici na zagrebačkom Trgu bana Jelačića mogli su kušati ukusne veganske kolače iz ruku maskota Graškića i Mrkvića i družiti se s aktivistima. Atmosfera, koju možete vidjeti na fotografijama, bila je odlična kao što će biti i na jubilarnom ZeGeVege festivalu u petak 8. rujna i subotu 9. rujna na Trgu bana Jelačića, gdje sve očekuju brojne zanimljivosti. Nemojte propustiti desetu hrvatsku Veganmaniju. 🙂

x


I veganska pizza svima dobro pristaje!

veganska pizza
Najavili smo i piceriju uz još sedam restorana na najvećem veganskom festivalu u ovome dijelu Europe, našem i vašem ZeGeVegeu, koji će uz stotinu izlagača nuditi zaista izvrstan gurmanski izbor. Pored dobre slane klope, sladoleda i slastica, uz degustacije i promocije, bit će i ekoloških proizvoda, veganske kozmetike, a pozornost već sada privlači izvrstan program predavanja i radionica koji će se nizati cijeli petak i subotu.

x


Odgovornost skrbnika pasa

U suradnji s Udrugom gradova, napravili smo informativni letak o zakonskim obavezama skrbnika pasa i besplatno ga ponudili svim općinama i gradovima kako bi ga oni otisnuli i podijelili uz račun za komunalnu naknadu. Zbog premalog odaziva ponovili smo dopis gdje ih molimo da iskoriste priliku da upoznaju građane sa sadržajem letka koji navodi i visoke kazne propisane za nepridržavanje zakonskih obaveza. Pozivamo i sve voljne volontiranja da pomognu poticanjem u svojim lokalnim zajednicama.


Peticija protiv prečestog cijepljenja

Peticija protiv precestog cijepljenja
Ponukani čestim upitima građana o napravili smo informativni nepotrebnosti cijepljenja pasa protiv bjesnoće svake godine, pokrenuli smo peticiju da se ta zakonska obaveza prilagodi uputama proizvođača cjepiva. Peticijom se ujedno traži i sustavna i stroga kontrola obaveznog cijepljenja i mikročipiranja od strane lokalnih zajednica i komunalnih redara, veterinarske inspekcije i veterinara kako bi se izbjegla situacija u kojoj čak 30 posto skrbnika nikada nije posjetilo veterinara, a njihovi psi niti vidjeli cjepivo. Molimo sve da potpišu i prošire peticiju jer svaki potpis je dragocjen.


Blic vijesti

 • Poslali smo komentare na javno Savjetovanje o nacionalnoj strategiji za provedbu školske sheme Republike Hrvatske od školske godine 2017./2018. do 2022./2023. istaknuvši štetnosti konzumacije mlijeka te potrebu uvažavanja prehrane djece vegana za koje trenutačno ne postoje adekvatni obroci u javnim institucijama.
 • Podržali smo akciju spašavanja zamorčića, koju je pokrenula udruga Mrkvica nakon otkrića velikog broja životinja iz nekontroliranog, ilegalnog uzgoja. Pozivamo sve da ne kupuju životinje, već isključivo udomljuju one kojima je skrb potrebna poput ovih 40-ak zamorčića.
 • Pročitajte intervju Luke Omana, predsjednika udruge Prijatelji životinja, u kojemu govori o misiji promicanja nenasilja te svijetu bez iskorištavanja životinja.
 • Pročitajte Intervju s Helmutom Frenzlom, predsjednikom uprave SPAR-a, generalnog sponzora ZeGeVege festivala.
 • Podržali smo najavu turneje IFEEL GOOD TOUR za zdrav život i pomoć životinjama po europskim metropolama, od 19. listopada do 19. prosinca 2017.
 • Novo na webu
  a) Root u popisu vege restorana
  b) Ivana Plechinger i Ne-Yo na listi poznatih vegetarijanaca i vegana
  c) Udruga Ayurvedom do zdravlja na Bijeloj listi tvrtki
  d) Lifeenergy novi pravni član


  Hvala vam svima na podršci, članstvu i redovitom praćenju te uključivanju u naše aktivnosti. Posebno hvala svim volonterima i aktivistima koji će se uključiti u organizaciju jubilarnog 10. ZeGeVege festivala, kao i onima koji se još nisu prijavili, a planiraju pomoći.

  Vidimo se,

  vaši Prijatelji životinja

  Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTubeu.