rescued chinchillas

AnimaList br. 150

“Kada sam udomila psa iz skloništa, stala sam uz njega svojim imenom i prezimenom! Mikročipiranje je najjednostavniji način da se konačno stane na kraj napuštanju pasa. Pas je izbor, ali i odgovornost.” – Zvončica Vucković

Spašene činčile kod svojih udomitelja!

udomljene cincile
Pogledajte fotografije i pročitajte priče iz domova diljem Hrvatske koji su pod svoju skrb prihvatili činčile spašene iz uzgoja za proizvodnju krzna koji je zabranjen u Hrvatskoj od 1. 1. 2017..

x
x
x


Prehranom protiv prijevoza patnje

WhyVeg - 5 jednostavnih pravila
Diljem Europe skupljeno je više od milijun potpisa za ukidanje transporta životinja za klanje u sklopu kampanje Eurogroup for Animals #StopTheTrucks. U suradnji s Animals International, ponudili smo konkretno i učinkovito rješenje za prestanak mučenja životinja u transportu. Saznajte kako na WhyVeg.com/hr.

x
x


Zajedno na more ili u planine!

udomljavanje je fora
U suradnji s Gradom Zagrebom i Azilom Dumovec održali smo akciju „Udomljavanje je fora“ vezanu za odlazak na godišnje odmore s udomljenim psima. Pozvali smo na udomljavanje umjesto kupnje i pomoć psima u skloništu.

x
x
x


VegeSajam kao pozdrav ljetu

VegeSajam
Kao najavu rujanskom ZeGeVege festivalu, održali smo 6. VegeSajam s 15-ak izlagača veganskih prehrambenih proizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama. Potporu VegeSajmu dao je i redatelj Igor Barberić.

x
x
x


Tvoj izbor, tvoja odgovornost

tvoj izbor, tvoja odgovornost
U suradnji s manekenkom Zvončicom Vucković u sklopu kampanje „Obitelj na more, a pas na ulicu?!” upozorili smo na obavezno mikročipiranja pasa i kaznu do 6.000 kuna za nepoštivanje zakonske odredbe. Zvončici su se na plakatima pridružili i psi Abbo i Lady Di iz azila u Dumovcu. Svim lokanim zajednicama poslali smo dopis u kojem im nudimo letak o zakonskim obvezama skrbnika kako bi ih podijelili po kućanstvima na svom području.

x


Zakon pohvaljen u Saboru

Zakon pohvaljen u Saboru
Prijedlog Zakona o zaštiti životinja na prvom čitanju 29. lipnja 2017. saborski zastupnici jednoglasno su ocijenili kao vrlo kvalitetan i dali podršku, a najveće zasluge za to ima odredba koja se odnosi na prestanak ubijanja životinja u skloništima. Pročitajte neke od komentara.

x
x


Blic vijesti