AnimaList br. 50

‘Kako netko može reći da se pokušava duhovno razvijati a da pritom uopće ne razmišlja o tome što se događa životinjama čiji su životi žrtvovani da bi zadovoljili ljudske potrebe?’ – Oprah Winfrey


Austrija krši ljudska prava?

Austrija krši ljudska pravaMirnim smo prosvjedom pred Austrijskim veleposlanstvom 19. lipnja dali potporu austrijskim aktivistima, koji su završili u zatvoru nakon što su naoružani policajci upali u njihove domove, pretražili urede te im zaplijenili opremu i dokumente. Veleposlanstvu smo predali dopis u kojem tražimo prestanak kršenja osnovnih ljudskih prava, o čemu se oglasio i Amnesty International. Molimo vas da i vi date svoju podršku potpisujući peticiju i pisma te napišite nekoliko riječi aktivistima.


Prosvjed u znak potpore rezervatu dupina

Potpora rezervatu dupinaPovodom Svjetskog dana kitova i dupina 30. lipnja, koji se diljem svijeta obilježava 30. lipnja, zajedno sa Zelenima Hrvatske, Zelenima Dalmacije, Terrom i Zelenim Suncem pozvali smo na prosvjed za trajno proglašenje rezervata dupina bez smanjenja stupnja zaštite. Pismenu potporu ovom prosvjedu dale su i udruge Eko Kvarner i Sunce.


Međunarodni prosvjed za zabranu uvoza tuljanovog krzna u EU

Prosvjed u BruxellesuGrađani iz Hrvatske pridružili su se prosvjednicima iz čitave Europe kako bi 1. srpnja u Bruxellesu zajedno digli glas za bezuvjetnu zabranu trgovine proizvoda od tuljana u Europskoj uniji. Prosvjed koji se održao ispred Europske komisije organizirali su IFAW, Humane Society International (HSI), GAIA i Eurogroup for Animals, dok je dolazak sudionika iz Hrvatske organizirala naša udruga.


Životinje nisu igračke

Životinje nisu igračkeOvogodišnji slogan naše kampanje ‘Obitelj na more, a pas na ulicu?’ jest ‘Životinje nisu igračke’. Gala Svilan pozirala je fotografu Dušku Vlaoviću sa svojim psom, šaljući poruku javnosti da životinje nisu igračke i da je naša dužnost skrbiti se za njih i tijekom godišnjih odmora. Jumbo plakate osmislio je Viktor Drago, a bit će postavljeni u Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima.


Vijesti i najave

– Poslali smo dva demantija na članke ‘Vegetarijanstvo može biti opasno za zdravlje’ i ‘Veganstvo nije za djecu’, koji su netočnim i neobjektivnim informacijama govorili protiv vegetarijanskog i veganskog načina života.Maharishi Swami Dev Murti

– U KIC-u u Zagrebu himalajski jogi Maharishi Swami Dev Murti održao je predavanje na temu ‘Etika prehrane’.

– Novi gradovi koji su dali potporu mikročipiranju svih pasa su Slunj, Varaždinske Toplice, Metković, Županja, Grubišno polje, Vodnjan, Nova Gradiška, Omiš, Virovitica, Ozalj, Hrvatska Kostajnica, Prelog, Našice, Labin, Rab, Novigrad i Crikvenica. Time se broj gradova popeo na 55.

– Nove tvrtke na hrvatskoj ‘bijeloj listi’ su Helan i Polena.

– Udruga Dharma iz Poreča daje popuste članovima u svojem klubskom restoranu.

– Novo na webu: Članak ‘Moji zatočenici’, slikovnica ‘Biljoljub’, knjige ‘Zeleno za zdravlje’ i ‘Prodavanje bolesti’.

– Sudjelovali smo i na promociji albuma ‘Awake’ skupine Dead by Mistake 28. lipnja u Varaždinu, postavivši informativni štand na kojem smo prikazivali videosnimke i dijelili letke o patnji riba u mesnoj industriji.

– Zahvaljujemo svima koji su se odazvali na poziv za aktivistički piknik na zagrebačkom Jarunu u super ozračju po uzavrelom danu i uz odličan vege roštilj! Vidimo se na istome mjestu i dogodine!

Druženje djece vegetarijanaca- Održali smo i druženje trudnica, djece i roditelja vegetarijanaca u prostorijama Udruge, a uskoro ćemo organizirati i drugo druženje.

– Pozivamo vas na prosvjed zbog neprovođenja Zakona o zaštiti životinja, koji će se održati 12. srpnja na Trgu bana Jelačića u Zagrebu s početkom u 12 sati.


Zahvaljujemo vam na dosadašnjoj potpori i pozdravljamo vas vjerujući da ćete nas pratiti i u našim budućim akcijama za životinje.

Vaši Prijatelji životinja