AnimaList br. 138

Činčile su zakon!

Cuncila_video
Kampanja “Činčile su zakon!” za cilj ima ostanak zabrane uzgoja životinja radi krzna i bolji Zakon o zaštiti životinja. Odredbu koja štiti činčile prije 10 godina podržalo je više od 73 % građana, a ove godine i slavni ambasadori kampanje: Goran Višnjić, Ivica Kostelić, Vanna, Luka Nižetić i Iva Šulentić. Oni su spremno stali u obranu činčila i ostalih životinja pozirajući za jumbo plakate, a u videu kampanje jasno su izrazili svoj stav o nedopustivosti ubijanja životinja radi krzna i nužnosti poboljšanja Zakona. Dajte podršku i vi, potpišite peticiju te na Facebook-avataru istaknite logo kampanje!


Iskoristimo proljeće za udomljavanje

Dumove-udomljavanje
Azil Dumovec i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, u suradnji s nama, organizirali su prvu ovogodišnju akciju ”Udomljavanje je fora”. Njome smo pozvali građane da iskoriste proljeće za udomljavanje životinja, ali i za odgovornu skrb o njima. U sklopu akcije, na Trgu bana Jelačića postavili smo info-štandove na kojima smo informirali javnost o problemu napuštanja životinja i pozvali sve da ne kupuju životinje.
X


Zauzmi pozu za činčile

Zauzmi_pozu
U nastavku velike kampanje za očuvanje postojeće odredbe o zabrani uzgoja životinja radi krzna, organizirali smo javno fotografiranje za sve koji su spremni dati svoj glas protiv ubijanja činčila. Građani su se, očekivano, odazvali u velikome broju, te uz pomoć natpisa i transparenata pozirali s poznatima poput Bojana Jambrošića, Dalibora Petka, Dine Jelušića, Drage Plečka, Đurđice Vorkapić, Ibrice Jusića, Lee Dekleve, Nenada Borgudana, Roberta Boškovića, a podršku je dao i gradonačelnik Milan Bandić. Fotografije s akcije pogledajte u galeriji na web-stranici i na Facebooku.


Brošura “Hrana i ekologija”

Hrana_i_ekologija
Povodom Dana planeta Zemlje objavili smo ekobrošuru “Hrana i ekologija” koju smo i predstavili. U prepunoj dvorani govorili su profesorica Mirela Holy, Jadranka Boban Pejić i Zlatko Pejić iz Makronove te Bernard Ivčić iz udruge Zelena akcija. Predstavljanje je bilo popraćeno i veganskom zakuskom. Brošura je stručna i namijenjena svima koji imaju prilike širiti zaista alarmantne informacije koje se u njoj nalaze, a dostupna je i online, u PDF-u.
X


Sharon Osbourne piše ministru Romiću

Sharon_Osbourne
Kampanji za očuvanje zabrane uzgoja životinja za krzno, uz mnoge domaće zvijezde, podršku je dala i svjetski poznata osoba – Sharon Osbourne! Sharon je uputila i osobno pismo ministru Romiću, upozoravajući ga da ne dopusti okrutnost prema životinjama kada je toliko argumenata na strani potpune zabrane uzgoja. Pogledajte video o činčilama koji je Sharon snimila za PETA-u.

X


Blic vijesti


Vaši Prijatelji životinja