AnimaList br. 135

”Volim životinje, i to sve životinje. Nikad ne bih ozlijedio mačku, psa, kokoš ili kravu. Isto tako, ne bih zahtijevao od nekoga drugoga da ih ozlijedi za mene. Zato sam vegan.” – Peter Dinklage, zvijezda hit-serije Igra prijestolja


Radionica o prehrani trudnica i djece

Radionica_za_trudnice
Pozvali smo sve na radionicu o prehrani namirnicama biljnog podrijetla u trudnoći. Radionicu je vodila nutricionistica Ivana Šimić. Ponudila je posjetiteljima odgovore na najčešća pitanja o veganskoj trudnoći i o veganskoj prehrani općenito te izazvala velik interes.

X

X


Super Ljilja poziva na Vege izazov

Super_Ljilja
Najslađa zagovornica prava životinja, mlada svinjica Super Ljilja, koju je spasila udruga Pobjede, zapalila je interes i srca hrvatske javnosti. Njezin Facebook ima već više od 5500 obožavatelja, a Ljilja poziva sve da se uključe u Vege izazov. Zahvaljujući Super Ljilji, već smo dobili nekoliko stotina novih prijava. Najsretniji od prijavljenih osvojit će individualni trening i ručak s trenerom fitnessa Draganom Šurlanom. Ako već niste, prijavite se i vi. 🙂

X


Krzno je opasno i za ljude koji ga nose!

Opsasno_krzno
Upozorili smo javnost na koji su način proizvodi od krzna opasni za okoliš, za ljude koji rade u proizvodnji krzna, ali i za one koji ih nose. Objasnili smo na koji način kemijski otrovi iz industrije krzna kasnije dospijevaju i u ljudski organizam te još jednom napomenuli koliko je važna zakonska odredba zabrane uzgoja životinja radi krzna.

X
X


Blic vijesti

 • Pozivamo vas u subotu 30. 1. 2016. na radionicu kuhanja koju organiziramo u sklopu siječanjskog Vege izazova, a za koji su pristigle prijave iz čak više od 70 gradova. Svi sudionici sudjeluju u pripremi hrane, a sve završava zajedničkim veganskim ručkom.
 • Zeleni ponedjeljak je od ove godine dobio novo ruho. Upišite se na listu Zelenog ponedjeljka i provjerite novi dizajn, a ujedno ostvarite priliku za primanjem zanimljivih savjeta i recepata.
 • Bili smo na sastanku s gradonačelnicom Siska kako bismo potaknuli Grad Sisak na izgradnju no kill skloništa i pravilno zbrinjavanje napuštenih životinja.
 • Potaknuti velikim problemima s napuštenim životinjama diljem Hrvatske, pozvali smo još jednom sve građane na odgovorno udomljavanje umjesto kupnje životinja.
 • Izdvajamo novo na webu:
  a) Promjene na Top listi negativaca
  b) Spotovi izvođača Mistro, Vegan Smythe i Chokeules dodani na popis videospotova
  c) Specijalna bolnica Varaždinske toplice na listi Turizam i usluge
  d) Vaš novi komentar
  e) Vaš novi komentar o povoljnijoj kastraciji
  f) Novo na popisu restorana s veganskom ponudom
  g) Ana Laura Kapetanović na listi poznatih vegetarijanaca i vegana
  h) Novi blog na veganopolis.net
 • Listi tvrtki koje su postale nositelji V-oznake pridružuje se i OPG Veselić. Podsjetimo, naša je udruga zastupnik ove jedinstvene i privlačne europske oznake. Ako imate upit o V-oznaci, kontaktirajte nas putem online-obrasca.
 • Podugačkom popisu naših pravnih članova, na koji smo jako ponosni, pridružio se i Hippy Garden. Ako želite, ispunite pristupnicu i uime svoje firme, obrta ili udruge.
 • Zahvaljujemo Goranu Pejakoviću što za nas održava radionice o komunikaciji, iz kojih smo mnogo naučili.
 • Organizacija Fur Free Alliance počinje sa slanjem mjesečnog newslettera o svojemu radu. Predlažemo da se prijavite kako biste dobivali informacije o iskorištavanju životinja u industriji krzna.

Trenutačno smo u potrazi za lektorima volonterima za ispravljanje prijevoda za naš web. Jedini uvjet je izvrsno poznavanje engleskoga jezika. Stoga se uključite i učinimo nešto zajedno za životinje. Hvala!

Udruga kreće sa sastavljanjem tima za ovogodišnji ZeGeVege festival. Ako želite sudjelovati, možete se prijaviti kao volonter ili za radno mjesto koordinacije Festivala. Više detalja doznajte na našemu webu.

Uz AnimaList specijal za 2015. godinu, napisali smo i godišnji izvještaj koji možete pročitati i biti ponosni na sve što smo zajedno ostvarili.

Podržite nas i uključite se članstvom, donacijom, volontiranjem i kako god možete jer je to jedni način da i u ovoj godini ostvarimo uspjehe za životinje.

Hvala vam od srca.

Vaši Prijatelji životinja