AnimaList br. 95

‘Ne možete biti ekolog, ne možete biti zaštitnik života u oceanima, a da doista to ne prakticirate. A vi ne možete stajati iza svojih riječi, u svijetu naše budućnosti, u svijetu ispred nas, u svijetu naše djece, ne jedući biljnu hranu.’ – James Cameron


Održan 5. ZeGeVege festival održivog življenja!

Više od 30.000 posjetitelja uživalo je 7. i 8. rujna u raznovrsnom programu i ponudi više od 20 izvođača i 60 izlagača na 5. ZeGeVege festivalu održivog življenja. Zahvaljujemo svim izvođačima, izlagačima, sponzorima, medijima, volonterima i posjetiteljima koji su svojim sudjelovanjem pridonijeli da ovogodišnji ZeGeVege bude najbolji do sada.:) Pogledajte foto galeriju ovdje i na Facebooku.


Dani prijatelja životinja 2012.

Ove godine obilježili smo jedanaeste po redu Dane prijatelje životinja, čiji se program sastojao od sljedećih aktivnosti:

Svjetski dan vegetarijanstva obilježili smo 1. listopada izradom 10,54 m dugačkog veganskog hot doga. Osim što su kušali vege hotdog, građani su dobili vege recepte i informacije o prednostima veganske prehrane te potpisivali peticiju za uvođenje vege obroka u javne institucije. Građani koji su pogodili dužinu hotdoga osvojili su nagradne pakete tvrtke bio&bio.

Svjetski dan životinja s farmi obilježili smo 2. listopada u suradnji s Farm Animal Rights Movement (FARM), i to javnom video projekcijom novoga kratkog filma ’60 milijardi života’ koji se može vidjeti i na www.youtube.com/afcroatia.

Svjetski dan zaštite životinja 4. listopada organizirali smo predstavljanje udruga za zaštitu i prava životinja iz raznih krajeva Hrvatske, koje su tom prigodom iznijele i svoje zahtjeve za izmjenom Zakona o zaštiti životinja. 6. listopada obilježili smo Svjetski dan zaštite životinja u organizaciji Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba. Ovom prigodom predstavili smo i internetsko izdanje knjige Naša braća životinje: razmatranje o etičnom življenju Edgara Kupfera-Koberwitza, koju možete pročitati na www.braca-zivotinje.com.


Prijatelji životinja nominirani za Lush nagradu

U lipnju o.g. kozmetička tvrtka Lush pokrenula je prvu Lush nagradu za izuzetne doprinose u borbi protiv testiranja na životinjama. Na popisu nominiranih više je od 30 projekata iz 15 zemalja, a među njima i naša udruga i to u kategoriji za podizanje svijesti o okrutnim testiranjima na životinjama. Zahvaljujemo svima koji su izgradili jasan stav protiv pokusa na životinjama i onima koji kupuju isključivo proizvode koji nisu testirani na životinjama.


Što više mesa, to više gladi u svijetu!

Akcijama 16. i 17. listopada obilježili smo Svjetski dan hrane i Svjetski dan borbe protiv siromaštva. Stolom na kojem su bili izloženi prazni tanjuri ukazali smo kako industrija mesa, mlijeka i jaja utječe na glad u svijetu, dok smo dan kasnije beskućnicima i siromašnijim građanima dijelili nutritivno kvalitetno i ukusno varivo od namirnica iz ekološkog uzgoja, koje je za tu svrhu darovala tvrtka bio&bio.


Kako možemo pomoći životinjama?

U Zagrebu i još nekoliko gradova Hrvatske postavili smo plakate s praktičkim kratkim savjetima kako svatko od nas može pomoći životinjama.


Blic vijesti

  • Veterinarskoj inspekciji poslali smo prijavu protiv Zvjezdana Kovača zbog davanja živih životinja na tomboli u Sesvetama.
  • Karlovačkim medijima poslali smo priopćenje vezano za ubijanje divljih svinja koje su zalutale u centar grada.
  • Društvo bibliotekara Istre, u suradnji s nama, u sklopu projekta Zelena knjižnica organiziralo je na Svjetski dan zaštite životinja u Sveučilišnoj knjižnici u Puli projekciju odličnog filma ‘Zemljani’.
  • Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životinja 7. listopada, u zagrebačkom Avenue Mallu sa Skloništem za nezbrinute životinje grada Zagreba promovirali smo udomljavanje, umjesto kupnje. Prisutni su bili i napušteni psi, a svi udomitelji bili su nagrađeni prigodnim poklon paketima dm-a.
  • Sudjelovali smo na sajmu Mystic i na sajmu zdravlja VITAFEST, na kojem smo održali vrlo posjećenu radionicu kuhanja i zanimljivo predavanje u suradnji s Draganom Šurlanom. Bili smo i na međunarodnim sastancima organizacija Fur Free Alliance i ECEAE.
  • Od novosti na webu izdavajamo: URBAN Professional Formula na bijeloj listi; Usher, Mayim Bialik, Fran Drescher i James Cameron na popisu poznatih vegetarijanaca i vegana; novi komentari; wallpaper kalendar za listopad.
  • Od novosti u našem web katalogu izdvajamo: Ami hrana za mačke od 3 kg i razglednica IFEEL VEGAN.

Hvala svima koji nas redovito pratite i dajete potporu životinjama. Sve vas, koji nas tek počinjete pratiti, pozivamo da u izborniku AnimaLista provjerite na koje sve načine možete podržati naš rad i pomoći životinjama.

Vaši Prijatelji životinja