AnimaList br. 90

‘Zlostavljane životinje su poput zlostavljane djece. One osjećaju bol. One plaču. (…) Smiju se, vole. Samo zato što se ne znaju izraziti tako da bismo ih lako shvatili, ne znači da su glupe, bezosjećajne i da ne zaslužuju normalan život.’ – IFEEL, hip-hop glazbenik


Trgovine bez krzna

Manekenka Petra Friganović postala je zaštitno lice našeg novog projekta ‘Trgovine bez krzna’, Image Haddad, Hippy Garden, I-Gle, Mitt moda, Modna kuća Mak, H&M, Marks&Spencer, Esprit do sada su se priključili ovom projektu kojeg vodi Fur Free Alliance (FFA), obvezavši se da u svojoj ponudi nemaju i niti će imati predmete od životinjskoga krzna.


Ministarstvo zaštite okoliša i prirode uvelo Zeleni ponedjeljak

Zahvaljujemo ministrici Mireli Holy i Ministarstvu zaštite okoliša i prirode na potpori našoj kampanji Zeleni ponedjeljak uvođenjem isključivo bezmesnih jela ponedjeljkom u njihov restoran. Svi zainteresirani za dobivanje bezmesnih recepata mogu se prijaviti na www.zeleni-ponedjeljak.com.


Dr. Melanie Joy u Hrvatskoj

Povodom objavljivanja svoje knjige Zašto volimo pse, jedemo svinje i nosimo krave: Uvod u karnizam u Hrvatskoj, dr. Melanie Joy posjetila je Zagreb i Osijek gdje je odražala pressice za medije, javna predavanja za sve zainteresirane i radionice o karnizmu za aktiviste. Knjiga autorice Melanie Joy može se nabaviti i u našem web katalogu po cijeni od svega 79 kuna.


Dan bez mesa/Meatout

I ove godine obilježili smo Svjetski dan bez mesa (Meatout) u suradnji s Farm Animal Rights Movement – FARM besplatnom veganskom degustacijom i pozivajući građane da obilježe taj dan pripremom veganskih jela kojima će počastiti prijatelje. Zahvaljujemo svima na velikom odazivu. Zagrepčani koji su posjetili naš štand doslovce su razgrabili čobanac, pohane odreske, ražnjiće, bolonjski umak i ponuđene kolače! Foto galeriju možete vidjeti ovdje.


Blic vijesti

  • Povodom prijedloga novog Zakona o policiji, ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću uputili smo dopis u kojem smo ukazali na etičku i ekonomsku neprimjerenost korištenja konja u radu policije i zatražili opoziv tog prijedloga.
  • Sudjelovani smo na 5. Grundtvig sastnaku u Manchesteru u sklopu Programa za cjeloživotno učenje Agencije za mobilnost i programe Europske unije.
  • Nastavili smo s predavanjima o zaštiti i pravima životinja u školama i vrtićima.
  • Pogledajte spot o pravima životinja hrvatskog hip-hop glazbenika IFEELa ‘Why I do It’. IFEEL vas ujedno poziva da sudjelujete u snimanju njegovog novog spota ‘Thank You’. Za više informacija kako poslati snimke kliknite ovdje ili posjetite njegovu stranicu www.musicifeel.com.
  • Na našem webu: skinite kalendar za pozadinu svoga računala, pogledajte novu fotografija mjeseca na naslovnici i nove stripove, ostvarite nove popuste za članove u Fitness Bootcampu i biodaru, pročitajte intervjue dr. Melanie Joy za Zdravu kravu i H-alter.
  • Na našem YouTube kanalu pogledajte gostovanje Dr. Melanie Joy u Dobro jutro Hrvatska i zanimljiv intervju s Ellen DeGeneres.
  • Zapisnik s IX sastanka Mreže protiv napuštanja životinja možete pročitati ovdje.
  • Još uvijek stignete sudjelovati u našoj nagradnoj igri i osvojiti ulaznice za dokumentarni film ‘Rođeni za divljinu’ koji igra u CineStar Arena IMAX-u.
  • U našem web katalogu možete nabaviti i novu platnenu torbu, a Ami hranu za pse i mačke sada možete naručiti i dostavom!
  • Pratite naš Kalendar aktivnosti u kojemu je već najavljen prosvjed protiv transporta životinja za 26. svibnja 2012.

Hvala vam svima što pratite naš rad preko naše web stranice, facebooka i twittera i odazivate se na naše zamolbe za potporom. Sve vas koji nas tek počinjete pratiti, pozivamo da u izborniku ovog newslettera provjerite na koje nas sve načine možete podržati te tako pomoći životinjama.

Vaši Prijatelji životinja