AnimaList br. 88

‘Ne vidim što je privlačno u hodanju okolo u tuđoj koži. Vjerujem da bi se životinje složile sa mnom.’ – Jean-Claude Van Damme


Kolinje nije zabava i narodni običaj

Povodom sramotnog ‘običaja’ i nasljeđa barbarskog prolijevanja krvi životinjama za vrijeme kolinja, održali smo u središtu Varaždina slikovit performans kako bismo ukazali na okrutnost održavanja ovakvih ‘tradicija’.


‘Odstrjel’ je ubojstvo, a ne briga za životinje!

U suradnji s udrugom Glas životinja i uz potporu Miss sporta Hrvatske Kristine Vilk, zaštitnim licem kampanje ‘Lovite rezultate, ne životinje’, održali smo prosvjed protiv lova. Prosvjedna povorka kretala se središtem Zagreba, da bi na Trgu bana Jelačića održala upečatljiv performans.


Jednog kupiš, jednog ubiješ

U suradnji s PETA-om, u Hrvatskoj smo objavili plakate s porukom ‘Kupili ste životinju? Jednoj napuštenoj ste presudili.’ kako bismo upozorili da su uzgoj i trgovina životinjama povezani s ogromnom patnjom i smrću životinja. Kada ljudi kupuju životinju, napuštenim životinjama u skloništima oduzimaju šansu za udomljavanjem. Posjetite našu crno bijelu listu pet shopova i ne kupujte životinje kako ne biste podržavali okrutnost i iskorištavanje životinja.


Mladi za prava životinja

U suradnji s Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport, organizirali smo ciklus od tri dojmljiva predavanja Vedrana Romca ‘Mladi za prava životinja’ u zagrebačkom KIC-u i klubu Mama, dok je Marta Šušak održala radionicu za volontere. U sklopu projekta posjetili smo i nekoliko srednjih škola, a projekt se nastavlja u ovoj godini.


Blagdanski vege recepti

S trinaest veganskih delicija, koje smo predložili građanima za blagdane bez mesa, ove smo godine zaželjeli svima sve najbolje. Gordana Hećimović pripremila je ukusnu zimsku juhu od graha i ječma, pečenku od seitana, umak od hrena, makovnjaču, čupavce, itd., a neka od ovih jela mogla su se kušati i na degustaciji na našem štandu.


Novogodišnje odluke koje spašavaju živote

Povodom prelaska u novu godinu, građanima smo predložili da razmisle o donošenju novogodišnjih odluka koje će pozitivno utjecati i na njih same i na druga živa bića. Dodatno smo naveli i 12 razloga za promjenu prehrane.


Blic vijesti


Svima vama, koji ste nas na bilo koji način poduprijeli tijekom 2011. godine od srca zahvaljujemo na lojalnosti i ukazanom povjerenju. A vas, koji ste nas tek počeli pratiti, pozivamo da se učlanitedonirate, podupirete naš rad kupnjom web kataloga, volontiranjem ili pak prateći nas na Facebooku, Twitteru i YouTubeu.

 S najboljim željama,

Vaši Prijatelji životinja