AnimaList br. 91

‘Osporiti životinji pravo na samoopredjeljenje, osporiti joj pravo da proživi svoj život kako to sama odabere u svom prirodnom staništu, to je agresija; to je agresija nad planetom i svim drugim osjećajnim bićima…’ – James Cromwell


I čistokrvni psi žrtve su napuštanja

U suradnji sa Skloništem za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo sudjelovali smo prošloga mjeseca u akciji ‘Udomljavanje je fora’ čija je tema bila masovan uzgoj i napuštanje ‘čistokrvnih’ pasa.


Uskršnja akcija u Zagrebu

Na Veliki petak održali smo performans kako bismo ukazali na sudbinu muških i ženskih pilića iskorištavanih za potrebe prehrambene industrije. Tijekom performansa građanima smo nudili kolače – bez jaja. Akcija je realizirana u suradnji s FARM Sabina Fund. Uskršnje vege recepte pogledajte ovdje.


Promjenom navika do očuvanja planeta!

Povodom Dana planeta Zemlje pozvali smo sve da pogledaju film ‘Zemljani’, pripremili smo kratke ekološke upute o načinima promjene vlastitih svakodnevnih navika kojima se aktivno djeluje na očuvanju planeta i pozvali na potpisivanje peticije za zabranu plastičnih vrećica. Sudjelovali smo i u čišćenju na lokaciji Retkovec III u sklopu akcije Zelena čistka.


Sljepoća zbog ‘ljepote’

Svjetski dan zaštite životinja u laboratorijima obilježili smo upečatljivim prikazom Draize testa, te promocijom filma ‘Sigurniji lijekovi’ koju smo održali u prostorijama Europskog doma Zagreb. Bijelu lista koju smo dijelili prolaznicima pogledajte ovdje.


Blic vijesti


Hvala vam što nas pratite preko naše web stranice, facebooka i twittera i odazivate se na naše zamolbe za potporom. Sve vas koji nas tek počinjete pratiti, pozivamo da nam se javite, da se učlanite i provjerite u izborniku ovog newslettera na koje se sve načine možete aktivirati.

Vaši Prijatelji životinja