AnimaList br. 93

‘Na sve smo bili spremni samo da ga ne ubiju dok ne ustanove je li stvarno bolestan ili nije. Platili bismo što god treba, samo da ga testiraju. Usmrtili su ga u našem stanu i slika njegova tijela još uvijek mi je pred očima.’ – Mirela Kveštak, udomiteljica psa kojega je usmrtila veterinarska inspekcija


Hitna pomoć za životinje

Priključili smo se akciji ‘Udomljavanje je fora’ Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba i Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, koja je ovaj put za temu imala zbrinjavanje ranjenih životinja. Akciji su nazočili i psi iz udruge Noina Arka.


Smrtonosni pohod veterinarske inspekcije

U aferi u kojoj je troje veterinarskih inspektora pobilo 46 zdravih pasa i mačaka u Skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu, Noinoj Arci i u domovima udomitelja, poduzeli smo sljedeće korake:

Nažalost, 46 pasa i mačaka pali su kao nevine žrtve bešćutnih i besramnih inspektora koji su i unatoč očitim višestrukim kršenjem zakona nastavili lagati hrvatsku javnost o ispravnosti svojih postupka.
I dalje trebamo vašu pomoć, pa vas molimo da potpišete peticiju za reformu veterinarske inspekcije i peticiju za zabranu usmrćivanja životinja u skloništima i pridružite nam se u traženju promjena. Na našem Facebooku pogledajte dodatne fotografije s prosvjeda za hitno otvaranje skloništa.


Tisuću kilometara, stanica Zagreb

Ugostili smo dvojicu biciklista, volontere Udruge Pobjede, Krunu Lubina i Filipa Krstanovića, koji su u akciji ‘Tisuću kilometara za bezbroj života” od Osijeka do Dubrovnika posjetili i Zagreb. Na Trgu bana Jelačića pozdravili su ih gradonačelnik Milan Bandić i Emil Tuk, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, te je bilo organizirano potpisivanje peticija za zabranu ubijanja životinja u skloništima i za reformu veterinarske inspekcije.


Neka tvoj izbor bude udomljavanje!

Zaštitna lica ovogodišnje kampanje ‘Obitelj na more, a pas na ulicu?’ su zvijezda Larinog izbora Doris Pinčić te psi Mala i Toro, koji s plakata u brojnim hrvatskim gradovima i s razglednica poručuju: ‘Neka tvoj izbor bude udomljavanje!’.

Mala još uvijek čeka udomitelja, dok je Tora, najmanje crno štene u psećem dječjem vrtiću Dumovca, usmrtila veterinarska inspekcija u svojem nedavnom ubojitom pohodu. Proširite poruku udomljavanja i nenapuštanja životinja i ujedno dajte počast svim nedužno stradalima.


Blic vijesti


Hvala vam svima koji nas redovito pratite i dajete nam vašu potporu. No, ovaj put posebnu zahvalu upućujemo svima onima, znanim i neznanim pojedincima, institucijama, predstavnicima medija i organa vlasti koji su nam pomogli zaustaviti pokolj pasa i mačaka od strane veterinarskih inspektora i otvoriti skloništa u Dumovcu i Noinoj Arki. Bez vas to bi bila nemoguća misija i stoga imate našu duboku zahvalnost.

Vaši Prijatelji životinja