AnimaList br. 94

‘Stručnjaci, operateri, poljoprivrednici itd. oni su do kraja otvrdnuli osjećajno, oni koji operiraju, koji kolju, ali narod ne zna i ne smije znati. Ne smije znati jer imao bi problema i kod probave mesa, ogadili bi nam se djelomično životinjski proizvodi. (…) To je jedan od posljednjih tabua čovječanstva – ne znati za žrtve koje mi jedemo.’ – Nikola Visković


Vege oaze u Zagrebu i Rijeci

Kako bi građani lakše podnijeli ljetne vrućine, a ujedno se educirali i pomogli životinjama, u Zagrebu i Rijeci organizirali smo Vege oaze. Posjetitelji Vege oaza mogli su se osvježiti i uživati u rashlađenim smoothijima od voća i biljnih mlijeka, naučiti kako se radi bademovo mlijeko, a dobili su i recepte za smoothije, sladolede i ostale hladne veganske deserte.


ZeGeVege festival održivog življenja

Najavljujemo 5. ZeGeVege festival održivog življenja koji će se u sklopu Veganmanije održati u petak, 7. rujna (9-21 sat), i u subotu, 8. rujna 2012. (9-17 sati) na Trgu bana Jelačića. Brojne posjetitelje dočekat će više od 50 domaćih i inozemnih izlagača, atraktivni izvođači koji će veselim ritmovima potaknuti na ples i pjesmu, razne degustacije, nagrade, promotivne prodaje te edukativne i druge zabavne aktivnosti. Za više informacija pratite postove na našoj web stranicizegevege.com i na Facebooku.


Vege izazov

Pozivamo sve zainteresirane da se priključe Vege izazovu koji će trajati od ZeGeVege festivala, 7. i 8. Rujna, do 1. listopada, odnosno do Svjetskog dana vegetarijanstva. Prijavite se već danas i uživajte u dobroj hrani i još boljem osjećaju da činite najbolju moguću stvar za vas same i svijet oko sebe! Prijaviti se možete ovdje!


IFEEL vegan

Trener Fitness Bootcampa i hip-hop glazbenik IFEEL, koji stvara glazbu kojom progovara za životinje, putem plakata uoči ZeGeVege festivala uključio se u našu kampanju promicanja održive prehrane i zdravog života. Dragan Šurlan-IFEEL završio je psihologiju u SAD-u i prvi u Hrvatskoj pokrenuo poseban stil vježbanja pod nazivom Fitness Bootcamp.


Piknik na glavnom zagrebačkom trgu

Kao najavu ZeGeVege festivala održali smo piknik na Trgu bana Jelačića, na kojem su Petra Friganović, Đurđica Vorkapić, IFEEL i drugi ljubitelji ukusne vege hrane uživali u košarama punim zdravog voća, povrća, sendviča i kolača.


Prosvjed protiv pokolja dupina u Japanu

Na dan otvaranja sezone lova na dupine u Japanu, 1. rujna, održali smo u Zagrebu prosvjed protiv pokolja 20000 dupina. Prosvjedi su se održali u 93 grada, a prvi put ove godine prosvjedima se priključio i Tokio.


Blic vijesti


Hvala vam svima koji nas redovito pratite i dajete nam vašu potporu. Sve vas, koji nas tek počinjete pratiti, pozivamo da u izborniku ovog AnimaLista provjerite na koje nas sve načine možete pratiti i podržati naš rad te pomoći životinjama.

Vaši Prijatelji životinja