AnimaList br. 86

‘Životinje uzgajane na farmama jednako su zanimljive i inteligentne kao psi i mačke koji su nam malo bliskiji… Pa ipak, mesna industrija ponaša se prema njima kao da su nežive stvari bez osjećaja i osobnosti.’ – Emily Deschanel


Turisti vegetarijanci ne jedu ribe!

Na štandovima u Rijeci, Zadru i Biogradu promovirali smo našu prvu vegansku kuharicu Mljac i degustacijama veganskih jela ukazali na slabu turističku vege ponudu u Hrvatskoj.Akcija je održana je u sklopu Grundtvig projekta i u suradnji s FARM – Farm Animal Rights Movement.


Dan dupina u Japanu

Povodom obilježavanja Dana dupina u Japanu održali smo javnu večernju projekciju filma ‘Zaljev’ u Zagrebu. Cjelodnevni štand u Rijeci također je bio posvećen meñunarodnom danu za spas dupina.


Renata Sopek u kampanji ‘Zeleni ponedjeljak’

Renata Sopek priključila se kampanji ‘Zeleni ponedjeljak’ čije se predstavljanje održalo u restoranu Vegehop. Cilj kampanje jest pomoći svima nama da poboljšamo naše zdravlje i zdravlje okoliša prelaskom barem jedan dan u tjednu na prehranu biljnim namirnicama.


Zagrizite Vege izazov!

Povodom Svjetskog dana vegetarijanstva pokrenuli smo Vege izazov i pozvali građane da do ZeGeVege festivala budu vegetarijanci i vegani. Za Vege izazov prva se prijavila pjevačica Lea Dekleva, a svi koji se žele priključiti Lei mogu to učiniti ovdje.


Dani prijatelja životinja 2011.

Na našu desetu obljetnicu Dane prijatelje životinja obilježili smo sljedećim aktivnostima:

1. listopada – Svjetski dan vegetarijanstva: pokrenuli smo Vege izazov i na štandovima u Zagrebu i Splitu održali projekciju filma ‘Meso jede ljude’ i veganske degustacije.

2. listopada – Svjetski dan farmskih životinja: obilježili smo u suradnji s FARM i Gradom Zagrebom, na jezeru Bundek dijeleći video i tiskane materijale i pozivajući na potpisivanje peticija.

4. listopada – Svjetski dan životinja: na štandovima na glavnom ZG trgu s Glasom životinja, zagrebačkim gradskim skloništem i ambasadoricom Svjetskog dana životinja Martom Šušak pozivali smo građane na osobni angažman u zaštiti životinja. Dani prijatelja životinja obilježeni su kad i Međunarodni tjedan vegetarijanstva od 1. do 7. listopada.


Blic vijesti


Na kraju našeg prvog AnimaLista u novom ruhu, kojeg smo redizajnirali povodom desete obljetnice našega rada i postojanja, još jednom vas pozivamo da se učlanite, donirate, podupirete naš rad kupnjom iz web kataloga, volontiranjem ili pak prateći nas na facebooku, twitteru i Youtubeu klikom na neke od sličica i linkova u lijevom stupcu. Nadajući se da vam se sviđa izgled novog AnimaLista, puno vas sve pozdravljamo!

Prijatelji životinja