AnimaList br. 84

‘Tijekom svoje medicinske edukacije na Sveučilištu u Baselu, shvatio sam da je vivisekcija užasna, barbarska i povrh svega nepotrebna.’ – Carl G. Jung, Collected Works


Postani kum psu iz skloništa!

U suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba i Skloništem za nezbrinute životinje Grada Zagreba odaslali smo poziv na udomljavanje i na kumstvo psima iz skloništa na događanju ‘Udomljavanje je fora’.


Luka Nižetić u kampanji ‘Ja volim životinje!’

Kampanji ‘Ja volim životinje’, koju smo prije tri godine pokrenuli kako bismo pomogli izgradnji i registraciji Utočišta za životinje Ianua, sada su se priključili i dm i Luka Nižetić i to putem Lukinog novog singla ‘Kad zasvira orkestar’.


Ne kupujte životinje!

Popularni bračni par Mirna i Mario Valentić ove su se godine sa štićenicima Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu, psom Bodom i mačkom Žabicom, uključili u našu kampanju ‘Obitelj na more, a pas na ulicu?’. Plakati ‘Ne uzimajte životinje ako ćete ih napustiti!’ pojavit će se u mnogim hrvatskim gradovima.


Sloboda za španjolskih 12-ero

Kako bi se solidarizirali s 12-ero španjolskih aktivista organizacija Animal Equality i Eguanimal optuženih za prekršaje protiv okoliša, javnog reda i kriminalno udruživanje, održali smo prosvjed ispred Veleposlanstva Španjolske u Zagrebu. Svi koji im žele dati potporu mogu to učiniti potpisivanjem peticije za njihovo oslobađanje.


Razno

– U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja sudjelovali smo na okruglom stolu na temu zbrinjavanja napuštenih i izgubljenih životinja koji se za predstavnike jedinica lokalne samouprave održao u Zagrebu.

– Reagirali smo povodom trovanja policajaca sendvičima sa šunkom za vrijeme papine mise, najavivši slanje prijedloga Ministarstvu unutarnjih poslova da u policiju uvede Zeleni ponedjeljak.

– Podnijeli smo prijavu veterinarskim inspektorima zbog neosnivanja informacijskih centara.

– Sudjelovali smo na Veganmaniji u Grazu i Münchenu, radionici za odnose s javnošću za udruge građana u Zaboku te na Dogs Trust tečaju u Londonu.

– Od novosti na našem webu pogledajte članke ‘Bayer i pokusi na ljudima’, ‘Rajska mjesta za vegetarijance’, ‘Neželjene posljedice kažnjavanja’ kao i novu anketu na naslovnici.

– Od novosti u web katalogu uz nove majice izdvajamo novu liniju potpune i antialergijske Ami hrane za pse i mačke na biljnoj osnovi.

– U web katalogu također imamo i besplatan film za edukaciju djece ‘Svi smo mi dio istog svijeta’ i naljepnica ‘Dog Friendly’ za javne objekte.

– Ne zaboravite pratiti nove popuste za članove kojima su se sada pridružili L’erbolario Shop i Branko Vilus s podukom jedrenja. Pogledajte i aktualne artikle na akciji za članove koji su uplatili članarinu.

– Ne zaboravite potpisati i proslijediti peticiju kako bi se 2013. u EU zabranila prodaja kozmetike i sredstva za čišćenje testiranih na životinjama. Provjerite i bijelu listu tvrtki koje ne testiraju na životinjama.

Posjetite i naše ostale web stranice, naručite besplatne tiskane i video materijalei upišite se na listu za dobivanje recepata koji će jednom tjedno dolaziti na vašu e-mail adresu.

– Svim zainteresiranim prijateljima životinja, koji se žele više aktivirati u našem radu za životinje, ponudili smo opciju da postanu predstavnici Prijatelja životinja. Za više informacija molimo kliknite ovdje.


Pozivamo vas da, ukoliko još niste, postanete članom Prijatelja životinja i time poduprete naša nastojanja da ovaj svijet učinimo ljepšim i pravednijim mjestom. Vaša podrška i pomoć nam je nužna i dragocjena. Uplatom godišnje članarine od 50,00 kn, donacijom i kupnjom nekog artikla iz web kataloga također podupirete naš rad. Možete nam pomoći i savjetom, preporukom i volontiranjem. Za svakoga se može naći po nešto, stoga se ne ustručavajte kontaktirati nas!

Hvala!

Vaši Prijatelji životinja