AnimaList br. 83

Nekada smo običavali žrtvovati koze, no onda smo svi postali vegani pa sada žrtvujemo tofu prije naših nastupa!’ – Jared Leto, glumac i pjevač skupine 30 Seconds to Mars


NE kozmetici testiranoj na životinjama

S Bojanom Jambrošićem predstavili smo europsku kampanju za zabranu prodaje kozmetičkih proizvoda testiranih na životinjama. Peticija za zakonsku regulativu prodaje isključivo kozmetike koja, kao niti njeni sastojci, nije testirana na životinjama, pokrenutu od ECEAE. Može se potpisati ili skinuti ovdje.


Život izvan kaveza

Povodom Uskrsa priredili smo u Zagrebu degustaciju jela zbog kojih niti jedna kokoš niti pilić nisu bili ubijeni. Građanima smo ponudili ‘šunku’ od seitana i francusku salatu te prigodne kolače bez jaja.


Hrana za mir od sada i na hrvatskom

U nakladi Dvostruke duge objavljena je knjiga Willa Tuttlea Hrana za mir – prehranom do duhovnog zdravlja i društvenog sklada. Njena promocija održala se u Zagrebu i Rijeci, a knjiga se može nabaviti preko našeg web kataloga Hrana za mir nadahnula je pokretanje kampanje‘Jedna Majka, jedan svijet’, kojoj smo se i mi pridružili.


Udomljavanje je fora

Sa Skloništem za nezbrinute životinje u Dumovcu sudjelovali smo u akciji ‘Udomljavanje je fora’, na kojoj je predstavljen edukativni letak ‘Skrb za psa’ o pravilnom suživotu ljudi i pasa, cijepljenju, kastraciji, važnosti skloništa za životinje i udomljavanju, a naglašena je i zakonska obaveza mikročipiranja svih pasa.


Svi smo mi dio istog svijeta

U suradnji s PETA-om, na hrvatski smo sinkronizirali film ‘Svi smo mi dio istog svijeta’, namijenjen edukaciji djece u vrtiću i nižim razredima osnovne škole. Glasove su dali Dalibor Petko, Tamara Loos i Zlata Mück. Film je dostupan bez naplate.


Obilježen Europski dan borbe protiv pretilosti

Povodom Europskog dana borbe protiv pretilosti održali smo, u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Grada Zagreba, degustaciju na kojoj je nekoliko domaćih proizvođača prehrambenih proizvoda biljnog podrijetla i uzgajivača eko voća i povrća predstavilo svoje proizvode.


Razno

– Uputili smo reakciju povodom ubojstva invalidnog medvjeda od strane lovca Nadana Vidoševića, skrenuvši pozornost na lov, odnosno iživljavanje na životinjama, zbog zabave i sporta.

– U suradnji s Glasom životinja održali smo 22. travnja, u zagrebačkom KIC-u prvi Eko-film festival. Prisustvovali smo promociji povodom obilježavanja Dana planeta Zemlja, kada su se na štandovima u centru Zagreba skupljali potpisi za zaštitu Zemlje mira u Njemačkoj.

– Sudjelovali smo na Danima veselja u Zaprešiću, gdje je naš Vrećko dijelio letke o štetnosti plastičnih vrećica i pozivao na potpisivanje peticije.

– Prisustvovali smo promociji veganskih proizvoda Heather Mills u Ljubljani, sudjelovali na dvodnevnoj Vegan maniji u Beču i bili na sastancima Fur Free Alliance i ECEAE u Londonu.

– Imali smo informativne štandove na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a nastavljamo s redovnim štandovima u Zagrebu, Splitu i Rijeci.

– Aktivni smo i na projektu Mreža protiv napuštanja životinja. Sudjelujemo i pozivamo na Okrugli stol o zakonskim obavezama, namijenjen predstavnicima lokalnih zajednica, koji će se održati 7. lipnja 2011. u Zagrebu.

– Od novosti na našem webu pogledajte: ZOO VILI na Bijeloj listi pet shopova; članke ‘Uskrs bez nasilja’‘Kastracija životinja kao etičko pitanje’, ‘Ugg: Ružna istina o popularnoj obući’; peticiju za otvaranje skloništa za napuštene životinje u Pazinu i video ‘Da Da Dam’ Paradise Oskara u rubrici Video spotovi.

– Poslali smo pismo potpore korejskoj udruzi CARE podržavši njihove aktivnosti i prosvjed protiv korištenja životinjskoga krzna na FENDI Fashion Showu u Seulu.

– Pozivamo vas da posjetite koncert vegana Jareda Letoa i njegovog benda 30 Seconds to Mars, koji će se održati 10. lipnja u sklopu Mars Festivala u dvorištu Jedinstva zagrebačke Močvare.

– Pozivamo vas da nam pomognete u tiskanju brošure Kritički osvrt na pokuse na životinjama. Za tisak brošure potrebno je skupiti 10.000 kuna, a uplatom iznosa po želji i mogućnosti možete i vi pridonijeti okončavanju pokusa na životinjama.

– Za naše članove koji su uplatili godišnju članarinu pokrenuli smo nagradnu igru o kojoj više možete saznati ovdje.

– Zahvalni smo svima koji su nam pomagali i pomažu nam na potpori u donacijamačlanstvu i uplatom godišnje članarine, volontiranjem na našim štandovima ili u uredu te kupnjom artikala iz našeg web kataloga. Kako se naše aktivnosti dolaskom ljetnih praznika neće smanjiti, pomoć nam je i dalje nužno potrebna. Realizacija nekih projekata izravno ovisi o vama, stoga vam unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju i odanosti.


Vaši Prijatelji životinja