AnimaList br. 82

‘Kad sam bio dovoljno star da shvatim da je sve meso ubijeno, doživio sam to kao iracionalan način uporabe naše snage, zgrabiti slabijeg od sebe i unakaziti ga.’ – River Phoenix


Pronađimo im dom!

U suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba i Skloništem za nezbrinute životinje u Dumovcu organizirali smo 5. ožujka na Trgu bana Jelačića akciju ‘Pronađimo im dom!’. Pandora, Boa i Dona tijekom akcije pozivale su Zagrepčane da ne kupuju životinje i da njima i ostalim psima u Skloništu pruže novi dom, a akciju su poduprli Marko Tolja i Dalibor Petko.


Lista najokrutnije odjevenih

I ove godine objavili smo u javnosti popis poznatih osoba u Hrvatskoj koje se sramote noseći životinjsko krzno. Za razliku od Modnog Mačka prošle godine, na čelo je ove godine zasjela Iva Majoli. Kompletna lista može se vidjeti ovdje.


VegeSajam za Svjetski dan bez mesa

Ove godine Svjetski dan bez mesa (Meatout) obilježili smo VegeSajmom u Zagrebu na kojem se 19. ožujka uz nas i udrugu Glas životinja predstavilo desetoro izlagača zdrave hrane. Povodom ovoga dana objavili smo i e-izdanje knjige Kako biti, postati i ostati vegetarijanac ili vegan Juliet Gellatley koja je dostupna na www.biti-vege.com. Meatout je ove godine obilježen u 78 država svijeta u organizaciji FARM organizacije te je preko 28.000 ljudi kušalo vegansku hranu.


Obavezno mikročipiranje svih pasa

U suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja pozvali smo na obavezno mikročipiranje svih pasa koje je zakonski obvezno za sve pse. Akcijska cijena za istodobno cijepljenje i mikročipiranje pasa produžena je do 13. lipnja do kada svi psi u Hrvatskoj trebaju biti označeni mikročipom. Za više informacija kliknite ovdje.


Kanada najavila stravičan pokolj tuljana

Povodom objave najveće kvote za ubijanje tuljana u povijesti od strane kanadske ministrice Gail Shea za ovu godinu – 468.200 beba tuljana! – kanadskom veleposlaniku u Zagrebu u znak zgražanja i prosvjeda poslali smo majicu i DVD sa spotom hrvatskog benda Superbrands ‘The Hand Strikes Hard’ protiv lova na tuljane u Kanadi, sa zamolbom da ih proslijedi ministrici Shea.


Razno

– Ravnatelju i psihologinji Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića u Zadru uputili smo reakciju zbog zlostavljanja mačića od strane malodobnih delinkvenata, polaznika prvog razreda za poljoprivrednog tehničara fitofarmaceuta.

– Reagirali smo i na medijske napise o Pozivamo vas na Tofu party koji će se održati u SublinKu, Teslina 12 u Zagrebu 9. travnja u 19 sati. roditelja vegana u Francuskoj.

– Naši su članovi sudjelovali na 2. Grundtvig sastanku koji se od 11-13. ožujka održao u Beču, a raspravljalo se načinima širenja vegetarijanstva i kako najbolje biti na usluzi građanima po tom pitanju te su dogovoreni neki novi zajednički projekti.

– Posjetili smo Hrvatske studije gdje smo održali izlaganje na temu rada Udruge. U Osnovnoj školi kralja Tomislava razgovarali smo s učenicima iz grupe Prijatelji životinja o štetnosti plastičnih vrećica i kampanji Zeleni ponedjeljak, a u Srednjoj školi Petrinja govorili smo o utjecaju mesne industrije na globalno zatopljenje i okoliš općenito. Nismo zaboravili ni one najmlađe, pa smo tako posjetili i vrtić Bajka sa psom Curom.

– Sudjelovali smo na predstavljanju Kalendara volonterskih aktivnosti 28. ožujka te na prezentaciji Zakona o volonterstvu u organizacija Volonterskog centera Zagreb 31. ožujka.

– Pozivamo vas na Tofu Party koji će se održati u SublinKu, Teslina 12 u Zagrebu 9. travnja u 19 sati.

– U suradnji s udrugom Glas životinja organiziramo Eko film festival koji će se održati povodom Dana planeta Zemlje 22. travnja u Kulturno informativnom centru u Zagrebu, Preradovićeva 5, od 12 do 24 sata. Festival će biti popraćen informativnim štandovima na Cvjetnom trgu.

– I u ovom broju izdvajamo novosti s našeg weba: nove članke u rubrici Korisni članci, novu nagradnu igru i fotografiju mjeseca a u našem web katalogu sada možete naručiti i film ‘Zaljev’.

– Ukoliko obilježavate Uskrs (kršćanski simbol pobjede života nad smrti), nemojte na smrt osuditi milijune muških pilića koji su ubijeni kako bi njihove sestre bile zatočene u tvornicama za proizvodnju jaja. Više o tome možete vidjeti na našem YouTube kanalu.

– Također pročitajte članke ‘Povrće u dječjem jelovniku’, ‘Što treba jesti?’Vegetarijanci, aktivirajte se! i Dr. Steve Best o kastraciji, a svakako posjetite i naš Vegetarijanci, aktivirajte se! i Youtube kanal gdje možete naći zanimljive nove filmove.

– Pozivamo vas da se dragovoljnim prilogom prema vašim mogućnostima uključite u pomaganje životinjama žrtvama katastrofalnog potresa i tsunamija u Japanu. Svoje priloge možete uplatiti preko linka Japan Earthquake Animal & Rescue Support.

– Svojim donacijama možete pomoći i našem radu i aktivnostima, a to isto možete učiniti i vašim članstvom i uplatom godišnje članarine, volontiranjem ili pak kupnjom artikala iz našeg web kataloga.


Hvala vam na potpori,

Vaši Prijatelji životinja