AnimaList br. 85

‘Gledajući taj divlji svijet životinja diljem planeta, posve je jasno da su se ljudi okoristili prirodom na toliko mnogo načina ali su isto tako doveli i mnoge vrste na rub istrebljenja…’ – Ian Somerhalder, izjavio pred američkim Kongresom


Pokusi na životinjama u Hrvatskoj obavljaju se protuzakonito!

Povodom obilježavanja Dana borbe protiv pokusa na životinjama 21. srpnja uputili smo hrvatskoj javnosti reakciju da se i šest godina nakon ‘afere beagle’ pokusi na životinjama u Hrvatskoj i dalje provode i bez minimalne kontrole Zakonom o zaštiti životinja propisanog tijela Etičkog povjerenstva.


Justin Bieber u Hrvatskoj!

U suradnji s PETA-om, u sklopu kampanje ‘Obitelj na more, a pas na ulicu?’ svjetska atrakcija Justin Bieber pojavio se na plakatima ‘Životinje vam mogu izmamiti osmijeh’ i u Hrvatskoj! Umjesto kupnje životinja, Justin poziva na udomljavanje napuštenih životinja.


Razno

– Reagirali smo na najavljeni pokolj 25 autohtonih zaštićenih svinja iz Turopoljskog luga zbog navodne bolesti bruceloze i smrti izgladnjivanjem koja prijeti njihovim praščićima, obavijestivši policiju, medije i podnijevši protiv inspektorice kaznenu i prekršajnu prijavu.

– Reagirali smo i na smrt desetomjesečnog dječaka iz Slovenije zbog izgladnjivanja, istaknuvši da djecu ugrožava neodgovornost roditelja, a da slučaj nema veze s veganskim načinom prehrane. Cijelu reakciju možete pročitati ovdje. Povodom ovog slučaja uputili smo dopis i prof. dr. Sanji Kolaček iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

– Sve naše kampanje, reakcije, obavijesti i još mnogo toga možete redovito pratiti na našim službenim facebook stranicama Prijatelji-zivotinja.hr i Animal Friends, pa vas pozivamo da nas lajkate tamo!

– Od novosti na našem webu pogledajte članke obrazac za komentar o našemu radu‘Djeca vegetarijanci u Hrvatskoj’, ‘Ograničenje broja kućnih životinja’ i ‘Nešto za pojesti ili netko vrijedan poštovanja’.

– Također pogledajte i novi komentar, novosti u rubrici ‘Korisni članci’ kao i novu nagradnu igru na naslovnici, a objavili smo i popis registriranih skloništa u Hrvatskoj.

– U rubrici Video spotovi pogledajte Spot grupe The Black Spurs ‘It Ain’t Right’, a posjetite i naš YouTube kanal gdje možete vidjeti nove filmove ‘Djeca i veganstvo’ i ‘Vegetarijanska i veganska prehrana za djecu’.

– Svakako pratite i naše ostale web projekte kao što su www.vegan.hr i www.nevidljive-zivotinje.com.

– Imamo i nekoliko novih linkova, pa vas pozivamo da posjetite Vegan Mainstream, Ian Somerhalder Foundation, The Shambala Preserve, Going Vegan With Ellen i Get Vegucated.

– Od noviteta u našem web katalogu pogledajte naše nove-stare platnene torbe i držače vrećica za skupljanje psećeg izmeta. Također pogledajte i majice koje se ovoga mjeseca nalaze na akciji za članove koji su uplatili članarinu.

– Uskoro krećemo i s ovogodišnjim ZeGeVege festivalom koji će trajati dva dana – 30. rujna i 1. listopada – kako bismo što bolje obilježili desetu obljetnicu našega rada i postojanja! S obzirom da je ovo vrlo zahtjevan projekt, molimo sve koji nam žele pomoći u njegovoj realizaciji da nam se što prije jave. Hvala!


Sve one koji još nisu uplatili godišnju članarinu, molimo da to što skorije učine jer time izravno podupiru naš rad. Svaki član koji uplati članarinu dobiva člansku iskaznicu za tekuću godinu s kojom ostvaruje mnogobrojene popuste. Poduprijeti nas možete i dalje donacijama na kojima smo vam uvijek zahvalni, kupnjom artikala iz našeg web kataloga, volontiranjem, dizajnom, prijevodima i na brojne druge načine.

Hvala vam svima na potpori i praćenju. We like you!

Vaši Prijatelji životinja