AnimaList br. 81

‘Vitamine uzimam dnevno, ali samo one osnovne. Nastojim se držati veganske prehrane bogate voćem, povrćem, tofuom i drugim sojinim proizvodima.’ ‘ – Clint Eastwood


Krzno je moda kamenog doba!

I ove godine održali smo veliki prosvjed protiv krzna. Na glavnom zagrebačkom trgu održali smo performans koji je poručio da je odjeća od životinjskoga krzna moda kamenog doba i primitivan čin. Pridruživši se prosvjednicima, potporu ovom prosvjedu dali su Luka Nižetić, Lea Dekleva i Fani Stipković. Pogledajte fotogaleriju.


Nastavak kampanje ‘Ja volim životinje’

Nastavila se kampanja ‘Ja volim životinje’ kojoj je cilj registracija utočišta za životinje Ianua i pružanje doma spašenim životinjama kojima treba doživotna skrb. Kampanji se priključio Lush sa svojim programom ‘Charity Pot’, u kojemu će se kroz prodaju izvrsnog veganskog losiona za tijelo i ruke prikupljaju sredstva za izgradnju utočišta Ianua.


Program besplatne kastracije napuštenih životinja

U suradnji s Veterinarskim fakultetom i Gradom Zagrebom dogovorili smo program besplatne kastracije napuštenih pasa i uličnih mačaka. Ovaj projekt predstavljen ja na tiskovnoj konferenciji 18. veljače. Prijavnica za besplatnu kastraciju nalazi se na našoj web stranici.


Razno

– Javnost, Međimursku županiju i nadležne institucije obavijestili smo o ubijanju pasa od strane tvrtke Bioinstitut d.o.o iz Čakovca i Veterinarske stanice Prelog d.o.o iz Preloga.

– Gradskoj skupštini Grada Zagreba uputili smo zahtjev za zaustavljanje širenja lovišta do ruba Zagreba.

– Uputili smo ponovno zahtjev za zabranom plastičnih vrećica Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

– Nazočili smo desetoj obljetnici Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu i svim veterinarskim inspektorima u Hrvatskoj uputili smo dopis kojim smo im skrenuli pozornost na nužnost i zakonsku obavezu provedbe Zakona o zaštiti životinja.

– Nakon uspješne promocije u Zagrebu, promociju prvog hrvatskog spota za spas tuljana ‘The Hand Strikes Hard’ održali smo 12. veljače i u Coffee&Tea Baru ‘Aida’ u Rijeci.

– Zaljubljene parove pozvali smo da Vege Valentinovo obilježe u nekom od restorana s vegetarijanskom i veganskom ponudom kako bi time širili poruku ljubavi ne samo prema bližnjima nego prema svim živim bićima.

– Bili smo i na Veganskoj večerjici 17. veljače u Mariboru u organizaciji udruge Za živali! na kojoj je predstavljeno i utočište Ianua.

– Javnosti smo uputili poziv na premijerno prikazivanje dokumentarca ‘Kinofil‘ potresnoj priči o psima u poslijeratnom Sarajevu koje se održalo 20. veljače u zagrebačkom kinu Tuškanac. Raspored projekcija možete naći ovdje; nemojte ga propustiti pogledati!

– Pozivamo vas da potpišete peticiju za zaštitu Zemlje mira u Njemačkoj kako bismo spriječili uništenje ove iznimne oaze suživota prirode, čovjeka i ostalih životinja.

– Od novosti na našem webu pročitajte novi komentar u rubrici Vaši komentari pogledajte spot Sarah Brightman ‘Deliver Me’ u rubrici Video spotovi. Ne zaboravite posjetiti ni naš Youtube kanalgdje možete pogledati novi video s Emily Deschanel iz serije ‘Kosti’.

– Bliži se proljeće i sezona svježeg voća i povrća, što je idealna prigoda za pozitivne promjene u prehrani. Stoga se ne propustite upisati na mailing listu Zeleni ponedjeljak ,kako biste primali ukusne veganske recepte.

– U rubrici Popusti za članove možete primijetiti da je Planetopija za vas koji ste uplatili godišnju članarinu digla popust s 5% na 10%!

Još jednom vas molimo i podsjećamo da ne zaboravite uplatiti članarinu za 2011. godinu, ako to još niste učinili. Prošlogodišnje članske iskaznice istječu s krajem ovoga mjeseca, a minimalna članarina iznosi svega 50 kuna godišnje. Ako niste član, to možete poslati ispunjenjem obrasca, a članarinu možete uplatiti na više načina.

– Pridružite nam se jer jedino zajedno možemo pomoći životinjama da dobiju prava koja zaslužuju i zaštitu od zlostavljača. Osim članstvom životinjama možete pomoći volontiranjem, donacijama ili pak kupnjom artikala iz našeg web kataloga čime nam omogućujete daljnji rad za životinje.


Hvala vam!

Vaši Prijatelji životinja