AnimaList br. 98

‘Ako je krzno imalo neku svrhu u vrijeme starih, prvotnih i primitivnih civilizacija kada nije postojala zamjena za to, danas kada postoje adekvatne i kvalitetnije zamjene od originala to nema nikakvoga smisla osim nasilja i uništavanja prirodne ravnoteže iz obijesti.’ – Boris Novković


Novi kazneni zakon

Ove godine stupio je na snagu novi Kazneni zakon na čijoj smo izradi sudjelovali našim prijedlozima i prema kojem usmrćivanje životinja postaje kazneno djelo.


Crna kronika 2012.

Sastavili smo popis 30 slučajeva zlostavljanja životinja u 2012. godini koji dokazuju nužnost izricanja najstrožih zatvorskih kazni za zlostavljače životinja.


Tužba veterinarskih djelatnika zbog duševnih boli

Veterinarski inspektori koji su odgovorni za ubijanje 46 zdravih životinja u zagrebačkim skloništima i domovima udomitelja prošle godine tuže nas zbog duševnih boli.


Prijatelju ispričaj moju priču

U suradnji s čakovečkim skloništem za životinje objavili smo poziv za pisanje priča o životinjama, koje će biti objavljene u zbirci kratkih priča.


I malo krzna jednako boli!

Boris Novković podržao je kampanju ‘Za Hrvatsku bez krzna’ uključivši se u projekt ‘I malo krzna jednako boli’.


Kravlje mlijeko opasnost za zdravlje

Povodom aktualne afere s otrovima u mlijeku ukazali smo na cijelu istinu o mliječnoj industriji.


Zakonodavci iznevjerili životinje

Vlada Republike Hrvatske odobrila izmjene Zakona o zaštiti životinja, no Ministarstvo poljoprivrede unazadilo Zakon odbivši sve naše prijedloge za njegove izmjene.


Blic vijesti


Hvala svima na potpori, članstvu i praćenju naših aktivnosti i primite puno pozdrava do sljedećega broja AnimaLista!

Vaši Prijatelji životinja